Hopp til hovedinnholdet

Jeg føler meg utestengt og alene, hva kan jeg gjøre?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg går bare rett på. Jeg er i en vennegjeng på 7 stykker. Halve gjengen var hos den ene vennen og andre halve hos en annen venn. Jeg spurte om jeg kunne være med men skjønte at jeg ikke var velkommen hos den ene gjengen. Så spurte jeg den andre men fikk lzm ikke no ordentlig svar.... Så jeg ble sittende hjemme alene! Er sykt lei meg og jeg føler at jeg er litt utestengt og føler at jeg bare er irriterende for de andre. Dette har skjedd flere ganger. Hva skal jeg gjøre?

Besvart 13.06.2019 05:37
 

Svar

Hei, Jente 13år!

Jeg forstår at dette er en lei og kanskje frustrerende situasjon for deg å være i, så jeg skal prøve og svare deg så godt jeg kan! Det at du føler deg utestengt og alene er ikke bra, men det er fint at du skjønner at noe er galt og tar tak! 

Du skriver at situasjonen du forteller om har skjedd flere ganger, det er veldig leit å høre. Mitt første forslag er å snakke med vennegjengen din som en helhet eller med enkelt personer du kanskje føler deg litt tryggere med. Du bør være ærlig og fortelle dem om situasjoner slik som denne og hvordan det får deg til å føle deg. Du kan fortelle dem at du føler at de synes du er irriterende og gi dem rom til å si hvorfor de tror de har oppført seg slik de har. Enten så endrer de oppførselen sin når de skjønner hvordan du har følt deg, slik som venner burde gjøre, eller så er det kanskje på tide å finne nye venner? 

Det å ta det første skrittet mot å finne nye venner, er ofte et stort skritt ut av komfortsonen for mange. Men det å finne noen som virkelig bryr seg om deg og som du kan ha det gøy sammen med, er verdt ubehaget! Du kan begynne å se deg om utenfor vennegjengen din. Er det noen du lenge har kunne tenkt deg å bli bedre kjent med? Er det noen du tenker du kan lære noe fra? Har noen på trinnet ditt noen av de samme interessene som deg? Ikke vær redd for å ta kontakt, ingen har vondt av å bli kjent med nye mennesker og det er noen der ute som ønsker seg en venn akkurat som deg!


Vi har laget artikler som handler om det du spør om, håper de gir deg noen nye tanker og perspektiv! Jeg heier på deg! :)

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Venner spiller gitar i en park sammen (colourbox.com)

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, og noen ganger litt vanskelig.

Les mer

Føler du deg utestengt?

Ei jente er trist mens jenter i bakgrunnene fniser (colourbox.com)

Å føle seg utestengt eller holdt utenfor er ingen god følelse. Hva gjør du hvis du ikke blir invitert med på ting eller ikke blir inkludert i vennegjengen?

Les mer

Hvordan takle å bli avvist?

Gutt sitter i en trapp og er deppa (colourbox.com)

Er du betatt av eller forelsket i en som ikke gjengjelder følelsene dine? I denne artikkelen får du tips til hva kan du gjøre!

Les mer

Venner som "forsvinner"

Trist jente (colourbox.com)

Det er vanskelig å kjenne på følelsen av et vennskap ikke er like sterkt som det engang var.

Skrevet av Tiril, Ungdomsjournalist.

Les mer

10 tips til å få nye venar

Jenter som prater (www.colourbox.com)

Dei fleste synes det er kjekt å få nye vener, men det er ikkje alltid like lett. Både på skulen og på fritida møter vi mange folk vi har lyst til å bli kjende med, utan at vi veit heilt korleis vi skal få det til.

Skrive av ungdomsjournalist Rakel.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap