Hopp til hovedinnholdet

Gjorde jeg det riktige?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente med svært få venner, men jeg har en veldig god venn. Vi trener sammen men hår på forskjellige skoler, men vi har søkt samme vgs neste år. Problemet er at denne vennen er veldig god venn med meg og en annen på skolen hennes. Vi tre hadde planlagt å dra på en spesiel dag sammen, men så har deres venne gruppe på deres skole spurt om de to ville være med de. Disse to spurte meg om det var greit, og mente jeg skulle være med uinvitert. Personlig hater jeg drama og vil ikke være det, men jeg føler at det blir litt dumt å bare trøkke meg med siden de andre i utgangspunktet ikke ville ha meg der. De to jeg hadde avtale mente at de skulle være med meg siden dette ble avtalt først, men jeg sa at det ikke gjorde noe og at det ikke var så viktig for meg å dra. Gjorde jeg det riktige med tanke på at de andre egt ikke ville ha meg der?

Besvart 11.06.2019 22:52
 

Svar
Hei


Jeg tenker ikke at det er noe riktig eller galt valg i denne situasjonen. Det som er viktig er at du har tatt et valg som du er komfortabel med. Det er jo du tar konsekvensene av valget ditt:)

Jeg tenker likevel at det ikke hadde vært noe problem om du hadde hengt deg på den andre vennegjengen. Selv om du ikke kjenner denne vennegjengen betyr jo ikke det at de ikke vil ha deg der! Kanskje dere hadde kommet skikkelig godt overens?:) Til neste gang kan det jo være morsomt å henge seg på og se hva som skjer. Det er ikke sånn at du trykker deg med uønsket bare fordi du ikke kjenner alle i gjengen. 

Det er kjempeflott at du tenker på vennene dine, men ikke vær redd for å gjøre det som er best for deg også:) 

Les gjerne gjennom artiklene under!

Masse lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sjenert eller sosial angst?

Usikker? (colourbox.com)

Du har sikkert følt deg sjenert noen ganger? De fleste vil kjenne på dette i noen situasjoner i livet, og noen vil merker det mer enn andre. Noen kan oppleve at de er mer sjenert i perioder av livet, for eksempel i ungdomsalderen.

Les mer

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Venner spiller gitar i en park sammen (colourbox.com)

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, og noen ganger litt vanskelig.

Les mer

Vanskelig å få nye venner? Ta det første steget!

Skoleelever sitter på en benk (colourbox.com)

Hva gjør man når man kommer til et helt nytt sted, uten venner, der alt er nytt? Venter du på at noen skal kontakte deg, eller gjør du en innsats for å få venner selv? Les hva ungdommer selv mener!

Les mer

Såret av kommentarer?

Jente tenker (colourbox.com)

Mange slenger med leppa og kommer med ufine kommentarer. Hva gjør du om det er du som blir rammet?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap