Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg komme meg videre etter at det ble slutt med kjæresten?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei. Eg har akkurat kommet utav eit forhold, som endte i krangla, og mykje drama. Til slutt endte da med at eg spurte om ein siste sjanse, siden da va eg som dreit meg ut, og klarta å ødelegga alt. Da jeg spurte fikk eg ikkje svar om kvifor ho ikkje ville gi meg ein til sjanse, og til slutt fant eg utav at da va fordi at ho hadde muste følelsane sine for meg, og da følte jeg meg heilt knust. Dette skjedde for ikkje så lenge sidan, og eg veit ikkje ka jeg skal gjære no.. eg føle meg heilt tom, og lure på korleis eg kan komma meg vidare, og slutta å tenka på ho, og å slutta å være trist. Eg har ikkje så mange venna, og har eit ynske om å bli meir sosial, men eg e ikkje så veldig flink når da komme til da sosiale, og er ikkje så flink til å finna nye venner. Så eg veit ikkje korleis jeg skal fjerna følelsen av tomheit, og korleis eg ska finna fleire venner, og korleis jeg ska komma over ho? Vær så snill å hjelp meg, jeg trenger desperat hjelp

Besvart 06.08.2019 11:41
 

Svar
Hei!

Kjærlighetssorg er vondt! Uansett hva som var grunnen til at det ble slutt er det vondt å miste den personen man var forelsket i og glad i. Selv om det ikke kjennes sånn ut nå så vil jeg si til deg at det kommer til å bli bedre! 

Når man har kjærlighetssorg virker alt håpløst og svart. Det kommer mange tanker om at man aldri vil få det bra igjen og at man aldri kommer til å få kjæreste igjen. Kjærlighetssorg går over med tiden, men det er veldig forskjellig hvor lang tid det tar. Ingen kan si at du må slutte å være lei deg eller at du må komme deg videre, det tar den tiden det tar. 

I denne vonde tiden er det viktig at du tar godt vare på deg selv. Gjør ting du liker godt og bruk tiden på ting som gjør deg glad. Du skriver at du ikke har så mange venner, men vær sammen med de du har. Hvis dette er venner du trives sammen med, så ta kontakt med dem. Fyll tomheten du kjenner inni deg med gode opplevelser! 

Det kan også være godt å snakke med foreldrene sine om kjærlighetssorg. Selv om det er rart å tenke på så har foreldrene dine også vært unge en gang, og helt sikkert opplevd kjærlighetssorg. Foreldrene dine kjenner deg godt og kan trøste deg når du har det vondt. 

Det er en del ungdommer som synes det er vanskelig å være sosial i perioder. Dette kan henge sammen med at man utvikler sin identitet i ungdomstiden og ting forandrer seg. Det er ikke uvanlig at man kjenner på usikkerhet i sosiale situasjoner og det er vanlig å føle seg sjenert. For å takle sosiale situasjoner bedre er det lurt å snakke med noen om det. Du kan for eksempel snakke med helsesykepleier på skolen eller på helsestasjon for ungdom der du bor. Når du setter ord på det du opplever som vanskelig kan det kjennes lettere. 

Jeg legger ved noen artikler jeg tenker kan være nyttig for deg å lese.

Jeg håper dette var til hjelp for deg!  

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kjærlighetssorg

Jente med knust hjerte (colourbox.com)

Kjærlighetssorg er noe de fleste av oss opplever før eller siden. Hjertet ditt blir knust. Alt føles svart og trist. Hvordan skal du klare å komme over den du har elsket av hele ditt hjerte?

Les mer

Vanskelig å få nye venner? Ta det første steget!

Skoleelever sitter på en benk (colourbox.com)

Hva gjør du når du kommer til et helt nytt sted, uten venner, der alt er nytt? Venter du på at noen skal kontakte deg eller prøver du å ta kontakt selv? Les hva ungdommen mener her:

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap