Hopp til hovedinnholdet

Møtt en gutt som er interessert i meg, men han sliter med selvmordstanker.

Jente 18 år
 

Spørsmål

Jeg har vært med en gutt et par ganger og vi snakker hver dag. På denne tiden har han blitt veldig interessert i meg. Og vi har på en måte hatt en liten greie, men kun gjennom Snapchat. Han sliter veldig med selvmordstanker og har sendt seg selv inn på sykehus. Og der sender han snapper til meg når han gråter, selvskader seg og sier at han vil dø. Og jeg prøver jo selvfølgelig å hjelpe han, og han sier jeg hjelper, og at jeg er eneste grunnen til at han vil leve.. dette er veldig urettferdig for meg, fordi det er jo ikke mitt ansvar! Jeg støtter jo han selvfølgelig, men hva om jeg ikke vil ha en greie med han lenger! Hva skal jeg gjøre?

Besvart 09.08.2019 21:24
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver hit når du står i en vanskelig situasjon og trenger råd.

Du har helt rett i at dette er urettferdig ovenfor deg og at det ikke er ditt ansvar. Når alt kommer til alt så er det ingen som kan 100% forhindre at andre skal skade seg selv dersom de selv velger å gjøre dette. Til og med dersom man nærmest overvåker en person kan man ikke være sikker på at man kan gjøre noe for å redde dem dersom de først skader seg.

Det er vanskelig når noen rundt oss har det vondt. Det er ikke lett å vite hva man skal gjøre eller si for å gjøre det bedre, uansett om man er voksen eller ung. Det er kanskje spesielt vanskelig for ungdommer å hjelpe andre ungdommer. Ofte tar man andres problemer veldig inn over seg slik at man selv får det vanskelig.

Jeg er glad for å lese at han selv har lagt seg inn på sykehus, og da har han også helsepersonell rundt seg nå. Det er de voksne som er rundt han som må hjelpe han med det han sliter med, og ikke du som ei venninne. 

For at du skal få det bedre vil jeg anbefale deg å snakke med en voksen om det han sender til deg på Snapchat. Du kan oppsøke helsestasjon for ungdom å snakke med helsepersonell der for din egen del. Snakk gjerne med foreldrene dine, de vil ofte hjelpe når barnet deres har det vanskelig.

Lykke til!

 

 

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vennen min har det vanskelig - hvordan kan jeg hjelpe?

Trøster venninne (colourbox.com)

Ser du at en av vennene dine har det vanskelig? Har en venn betrodd seg til deg om noe som gjør deg bekymret? Slik kan du hjelpe.

Les mer

- Jeg har en venn som sliter skikkelig

Trøster venninne (colourbox.com)

Jeg har en venn som sliter veldig, hun orker ikke å være med på noe og er lei seg ut hele tiden. Hun har ikke sagt så mye, men jeg vet hun ikke har det godt.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser