Hopp til hovedinnholdet

Hvordan få folk til å like meg?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hvordan kan jeg få folk til å like meg? Jeg har lest forskjellige artikler på nett. Og vil at folk skal begynne og like meg. Jeg tror jeg pleier å stirre på folk men prøver å slutte med det. Jeg er rar, om jeg er i en gjeng snakker jeg ik så mye snakker bare bitte litt om det er folk som jeg ikke ofte er så mye med. Henger bare med en, men tror ik noen liker hun ikke slemt ment. Jeg vil at alle skal like meg, det eneste tipset jeg har lest er, vær i godt humør, smil, vær glad, være deg selv, men jeg vil få andre tips. Om du hjelper tusen takk! Betyr masse dere aner ik!<3 Har lest denne siden lenge! Når jeg blir eldre tror jeg vil jobbe med barn som sliter.

Besvart 12.10.2019 22:59
 

Svar

Hei :)

Det høres ut som at du har lest mange av svarene her på ung.no og andre steder, så du har gjort en stor jobb allerede. Nå er det bare å ta rådene i bruk, litt etter litt som det passer for deg.

Jeg har valgt å legge til masse artikler under hvor alle gir deg ulike tips, og viklinger som kan passe deg. Ta de du ønsker å bruke og la resten være. 

Jeg forstår at du er redd for å ikke bli likt sosialt, eller å bli opplevd som rar. Eller at du rett og slett ønsker at folk skal like deg mer. Det gjør vi nesten alle, gjennom hele livet.

Det er en redsel som de fleste av oss har, at vi er redde for å dumme oss ut eller være annerledes enn hva vi er, hva som er "forventet av oss" eller hvordan vi ønsker å være. 

Jeg tenker at i ditt tilfelle så er det bra at du vet hvem du er, og hvordan du er i relasjon til både deg selv og andre.

Jeg tenker at det beste du kan gjøre er å prøve å være et godt medmenneske, være snill og grei og behandle andre som du hadde villet bli behandlet selv.

Ting løser seg ofte naturlig. Når det gjelder å bli kjent med andre så er det noen som kan være litt sjenerte eller føle at de ikke klarer å være helt seg selv i starten. Jeg er usikker på om du føler det slik, men om du skulle kjenne deg igjen i det har jeg følgende tips: 

Først og fremst må du våge å ta noen sjanser, og snakke med personer du har rundt deg i hverdagen eller noen du kjenner. Forsøk å være åpen, hyggelig og gi et smil, og vis at du bryr deg. Det kan være nok til å få i gang en samtale. Vis interesse for det personen sier og gjør. Prøv rett og slett å bli kjent med nye mennesker. Det er viktig at du tør å være aktiv og by på deg selv.

Hva er det du liker å holde på med? For mange kan også det å starte med en fritidsaktivitet ved å melde seg inn i en klubb eller forening, eller gå et kurs, være en fin arena til å treffe nye venner. Det at dere har felles interesse, gjør det lettere å bli kjent og dere har noe å bygge videre på. Da får du også venner utenom skolen. 

Noen sliter med at de er sjenerte og redde for å si eller gjøre noe dumt. Det å utfordre seg selv, og flytte noen grenser og komme ut av komfort-sonen sin, kan være nødvendig. Det vil koste litt i starten, men når du har gjennomført det og ser at det gikk bra vil det være en seier for deg.

Ta små steg. Vær stolt av deg selv hver gang du har tatt initiativ til å snakke med noen du aldri har snakket med. Ha en positiv monolog med deg selv der du bare fremhever dine gode sider. For eksempel si til deg selv; jeg klarer å bli kjent med andre, det jeg sier er bra nok, jeg gjør mitt beste eller noen andre setninger som passer.

Du må trene for å stå imot din egen trang til å trekke deg når du for eksempel skal ta initiativ til en samtale med nye mennesker. Oppsøk situasjoner der du må ta initiativ til en samtale. Hvis du kjenner at det blir vanskelig så prøv å bli i situasjonen.

Det trenger ikke å være perfekt. Du holder på å øve deg, og da må du akseptere at det ikke går glatt hele tiden. Når du har klart det, så kjenn på stoltheten over at du ikke smatt unna, men sto i det selv om det ikke var så lett. Jo mer trygg du blir i situasjonen jo mer vil du klare å være deg selv.

Ønsker deg lykke til og alt godt :)

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Slik er du en god venn!

To venninner på en benk (colourbox.com)

Det er viktig å lære seg å være en god venn. Ikke bare når vennene dine har det vanskelig og trenger deg litt ekstra mye, men også i hverdagen.

Artikkelen er skrevet av ungdomsjournalist

Les mer

Dette liker jeg med meg selv!

En fornøyd ung gutt (Colourbox.com)

Av og til føles det som om man ikke kan noen ting og ikke er verdt noe. Men sånn er det jo ikke. Hva er dine gode egenskaper?

Les mer

Gode råd for sosial omgang

Gutt prater med to jenter (colourbox.com)

Å omgås andre, bli kjent, få venner og kjæreste, kan være vanskelig for mange. Spesielt hvis man er sjenert eller føler at man ikke så lett kommer i kontakt med andre.

Les mer

Vanskelig å få nye venner? Ta det første steget!

Skoleelever sitter på en benk (colourbox.com)

Hva gjør du når du kommer til et helt nytt sted, uten venner, der alt er nytt? Venter du på at noen skal kontakte deg eller prøver du å ta kontakt selv? Les hva ungdommen mener her:

Les mer

10 tips til å få nye venar

Jenter som prater (www.colourbox.com)

Dei fleste synes det er kjekt å få nye vener, men det er ikkje alltid like lett. Både på skulen og på fritida møter vi mange folk vi har lyst til å bli kjende med, utan at vi veit heilt korleis vi skal få det til.

Skrive av ungdomsjournalist Rakel.

Les mer

Hva skal vi snakke om?

Usikker jente (colourbox.com)

Er du redd for pinlig stillhet? Gruer du deg til daten fordi du ikke vet hva du skal snakke om? Ung.no gir deg tips til hva du kan snakke om med en du liker!

Av Hege, ungdomsjournalist ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap