Hopp til hovedinnholdet

Jeg har et lite "problem". Jeg liker bedre å snakke og vær med folk som er mye eldre enn meg (ca. 20-40 år)

Jente
 

Spørsmål
Hei! Jeg er ei jente på snart 15 år. Jeg har et lite "problem". Jeg liker bedre å snakke og vær med folk som er mye eldre enn meg (ca. 20-40 år). jeg vet ikke helt hvorfor, men jeg føler på en måte at folk på min alder er så barnslige, både i tankegang og oppførsel. Og jeg må innrømme at ofte føler jeg meg som jeg er langt oppi 20-åra. Jeg har ikke noe helt konkret spørsmål, men håper dere har noen mening/tips eller noe sånt anngående dette...
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

 

Det er mange som på din alder er litt forvirra når det gjelder hvem de er, og mange føler seg mer voksen enn de egentlig er. Problemet er kanskje heller at du ikke har gitt  de på din egen alder en real sjanse? Jeg vil ikke råde deg å fortsette å henge med personer som er fra 5-25 år eldre enn deg, for da vil du fort få rykter på deg blant de som er på din egen alder. Det er ikke vanlig å ha venner som er så mye eldre, andre enn mamma og pappa, onkler og tanter, og jeg tror du etter hvert vil merke at du har vanskeligere for å få venner på din egen alder når de vet at du ellers bare er sammen med folk som er mye eldre.

Hvis du selv mener at du er mer voksen enn andre på din alder, så har det mer å gjøre med hvilke type personer du kjenner. Det er garantert flere på din alder som deler dine interesser og tanker om ting, men det er ikke alltid du finner dem i din nærmeste krets. Har du noen interesser eller hobbyer kan du jo prøve å drive dem på fritiden, i en klubb eller gjennom et kurs. På den måten vil du møte folk som har like interesser som deg, og som kanskje er mer lik deg ellers og.

Ellers synes jeg du bør gi klassekameratene dine og andre en sjanse nr to. Prøv  å være sammen med dem på fritiden og, som oftest har folk et dypere lag og mye mer ved seg enn det de viser på skolen og til vanlig, så lenge man tar seg tid til å bli kjent med dem. Hvis du henger deg for mye opp i å absolutt skulle være med eldre personer, kommer du til slutt til å ha vanskeligere med å i det hele tatt være sammen med de på din egen alder, og du kommer til å utvikle deg på en helt annen måte. Jeg tror ikke du vil ha så godt av det i det lange løp. Selvfølgelig er det greit å føle seg vel i selskap med voksne, men man trenger de impulsene man kan få fra jevnaldrene og, kanskje gjenstår det bare for deg å finne noen som er mer lik deg i væremåte.

 

Mvh

Ungdomsredaksjonen, ung.no


Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap


Quiz: Hva vet du om dine rettigheter på skolen og der du bor?

I følge kulturloven har ungdom rett til å delta i kunst- og kulturliv, og ha tilgang til ulike tilbud av fritidsaktiviteter. Hvorfor er dette så viktig?