Hopp til hovedinnholdet

Vil treffe noen som deler mine interesser

Jente 15 år
 

Spørsmål

Jeg er ei jente på 15 og jeg har vært i stallen i helle fritiden jeg har i et år nå, og jeg har ikke tatt kontakt med noen av vennene mine på et år nå. Det er en privat stall med 5 hester som jeg tar vare på eieren er mye borte å jobber, og det er ingen andre der. Når jeg er på bussen (på vei til stallen) blir jeg musunelig på jenter som sitter å har det gøy sammen. Noen dager så blir jeg tvunget til å bli med familien på turer og litt sånd men det er jo virkelig ikke gøy. Jeg tør ikke å ta konakt med de i klassen engang. Da jeg sist sendte en melding til en "vennine" viste hun ikke hvem meldingen var fra engang Poenge mitt nå er at de i klassen er så ikke meg jeg har ikke lyst til å være venn med noen av de eller de på trinnet mitt. Jeg har lyst til å traffe noen som har mine interesser eller som i hvertfall tåler litt søle uten å frike helt ut.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

 

Uansett om de i klassen din ikke er helt din type så er det utrolig viktig at du har kontakt med dem. Det kommer til å være avgjørende for at du skal trives på skolen i årene framover. Man trenger ikke ha de samme interessene for å snakke sammen og ha det gøy sammen. Vi som mennesker har mange ulike interesser hver og en av oss. Kanskje deler du én av dine interesser med én jente i klassen, og en annen interesse med en annen. Uansett om du kanskje ikke har så lyst til å være sammen med dem på fritiden, så er det viktig at du prater med dem og er sosial med resten av klassen når du er på skolen. I tillegg bør du prøve å av og til være med på ting de gjør på fritiden.

 

Hvis du ønsker å møte andre jenter med samme interesser som deg kan du kanskje melde deg på en av disse rideleirene som foregår om sommeren, eller prøve å få deg jobb ved en annen stall hvor flere på din alder jobber. Eller du kan begynne på noe ridekurs som er for viderekomne. Du må oppsøke de aktivitetene som interesserer deg om du ønsker å møte andre som interesserer seg for det samme!

 

Mvh

Ungdomsredaskjonen, ung.no


 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vanskelig å få nye venner? Ta det første steget!

Skoleelever sitter på en benk (colourbox.com)

Hva gjør du når du kommer til et helt nytt sted, uten venner, der alt er nytt? Venter du på at noen skal kontakte deg eller prøver du å ta kontakt selv? Les hva ungdommen mener her:

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap


Quiz: Hva vet du om kjøpepress?

Sier merket på klærne dine noe om deg?