Hopp til hovedinnholdet

Tips for å hjelpe ungdom som føler seg utenfor?

Jente
 

Spørsmål

Hei :) Jeg holder på med barn- og ungdoms utdanningen min, er kanskje litt dumt å blande dere inn i saken, men jeg sitter fast på en av oppgavene mine som handler om ungdommer, og siden dere er proff rundt ungdom tenkte jeg kanskje jeg kunne få noen tips av dere. Det handler om at jeg som Barn- og Ungdomsarbeider skal hjelpe ungdom som føler seg utenfor, til å bli inkludert. Jeg har sett i flere bøker om tips og har også sjekket på nette men jeg kommer ikke frem til noen tips, ideer. Håper det ikke blir fort dumt at jeg spør, men tenkte at jeg kunne gjør et forsøk. mvh. Claudia

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Hvis man jobber som barne- og ungdomsarbeider i ungdomsklubb, på SFO, skole e.l. har man en viktig rolle med nettopp det å hjelpe barn og unge å bli inkludert i miljøet.  Grupper av ulike slag er jo en metode.  Det å arrangere "lunsjklubb" på en skole, med hyggelige aktiviteter som gjør at både de trygge og de utrygge kan komme dit, kan være en ting.  Det å gi ungdom som føler seg utenfor noen sentrale roller, som å være med i styret i ungdomsklubben e.l. kan også være en måte. 

 

Det er et antimobbeprogram i Oslo syd, barneskoler som har vært brukt der den voksne som kjenner dem som ikke får det helt til ber om litt hjelp fra personer den mobbede, eller sosialt svake kan tenke at kan være gode støttespillere.  Hvis man prater med dem om at man trenger litt hjelp fra dem for at den og den skal ha det bedre, og gjør det på en god måte, kan de føle seg betydningsfulle og viktige og gjøre en "inkluderingsjobb" godt.  -men den voksne må følge opp også videre.  (Vet ikke om dette "programmet har noe spesielt navn).  Du kan jo også søke kunnskap i ulike anti-mobbeprogram.  Jeg tenker at du kan få mer tips i slike.

 

Det finnes mange ulike miljøstyrkende tiltak for barnehage, skole og SFO.  Se adferdssenteret for mer om dette.

 

Programmet jegduvi.no er et program som kan benyttes i videregående skole. 

 

Lykke til med oppgaven og med utdannelsen videre.

Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Venner spiller gitar i en park sammen (colourbox.com)

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, og noen ganger litt vanskelig.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap