Hopp til hovedinnholdet

Er så sjalu på venninnen min at jeg ikke klarer å være sammen med henne

Jente 14 år
 

Spørsmål

hallo:) Jeg har ei venninne som jeg ikke kan være sammen med, dette er fordi jeg merker på meg selv at jeg blir skikkelig sjalu på henne hele tiden. Det er mest fordi at hun skryter HELE TIDEN om gutter og populære folk som tar kontakt med henne. Det er det eneste hun snakker om med meg!!! hun forteller litt av det samme hele tiden. hun har til og med sagt til meg at hun elsker oppmerksomhet, og det VISES. Hun er ikke en god venn, men en venn, litt falskt på en måte.. det er litt vanskelig å forklare.. hva skal jeg gjøre med henne? jeg har sagt til henne mange ganger før om hva jeg synes og sånn, men det er bare sånn hun er og hun kan ikke forandre på det. Jeg føler meg skikkelig kjedelig for andre når hun er i nærheten. hun er veldig påtrengende på andre folk. Det er en fyr jeg liker veldig godt som venn. Han sier til meg at han ikke liker henne, men hun er så påtrengende på han at det ser ut som om han blir venn med henne igjen. jeg vil ikke at det skal skje. jeg kan ikke noe for det. JEG ER SJALU! Jeg er redd for at andre oppfatter meg som kjedelig( noe som jeg syns jeg er ofte) når hun er der.. Jeg får bare en dårlig dag av alt dette og henne. jeg vet jeg har skrevet alt dette litt rotete, men jeg håper jeg kan få råd. fra en som er litt kjedelig.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

 

Jeg tviler på at det er du som er kjedelig, men heller at du trekker deg litt tilbake når hun er i nærheten. Det skyldes nok at du føler at hun er mer utadvendt enn deg, og som du sier at du tror hun er mer populær enn deg. Selv om hun forteller om alle som tar kontakt med henne og alle guttene som liker henne, så har du jo selv opplevd at det finnes de som ikke liker henne også. Det er ikke alle som liker de som gjør så mye ut av seg og skal ha oppmerksomhet hele tiden.

 

Jeg synes du kan snakke med henne om det at du blir lei av at hun hele tiden skal prate om seg selv. Kanskje kan du ta det en gang hun faktisk gjør det, og si "nå har du snakket om deg selv i en halvtime", bare for å gjøre henne klar over det. Fortell at du føler at hun ikke bryr seg om deg.

 

Hvis ikke det hjelper så er det ikke noe galt i å rett og slett holde seg litt unna henne. Heng med de andre vennene dine i stedet. Ellers bør du prøve å ta litt mer oppmerksomhet selv når du er sammen med henne - eller sammen med henne og flere andre. Jeg har selv hatt en venninne som var veldig opptatt av seg selv, men det hjalp da jeg konfronterte henne med det de gangene hun snakket bare om seg selv, og prøvde å ta mer plass selv. Om hun begynte på den måten, så tok jeg ordet og fortalte om noe annet eller byttet samtaleemne.


Mvh Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap