Hopp til hovedinnholdet

Nå lurer jeg på om de er vennene mine eller om jeg bare bør glemme dem ?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har blitt ditca i ryggen av vennene mine og ja det som egentlig skjedde var at vi gikk i skogen og det var veldig sent og jeg er veldig lettskremt og vennene mine liker og skremme meg. Så jeg snudde meg rundt så de løp og gjemte seg. så gikk jeg mot veien der man kommer inn og ut i skogen så løp jeg for de skrek så ble jeg så redd at jeg bar fortsatte og løpe. så gikk jeg litt roligere og snudde meg og der sto de og lo av meg og snakke om meg. så jeg fortsatte å gå så kommer hun ene løpende etter meg og sier hvorfor er du sur? så sier jeg at jeg ble redd, så sier hun hvorfor jeg baksnakker henne osv. men jeg har ALDRI baksnakke henne. men hun sier at hun andre bestevennen min har sagt alt . JEG TRODDE HUN IKKE VILLE si sånn om meg så jeg bar løp min vei.. og nå lurer jeg på om de er vennene mine eller om jeg bare bør glemme dem ? Hilsen jente 13 år

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Av og til blir man uvenner med vennene sine. Noen ganger på grunn av misforståelser, og andre ganger på grunn av at den ene faktisk har gjort noe dumt. I dette tilfellet ser det ut til at det har vært en misforståelse. Er dette saken synes jeg absolutt du skal prøve å fikse opp i alt dette i stedet for å bare kutte kontakten med dem. Spør om kun dere tre kan samles for å snakke. Når dere møtes burde dere la alle få ordet slik at alle fakta kommer på bordet, og deretter kan dere sammen prøve å finne en løsning i saken. 

 

I løpet av denne prosessen hvor du skal prøve å ordne opp kommer du nok til å få et lite innblikk i om de er til å stole på og om de er dine gode venner. Dersom de lyver, sier ting som ikke er sant, kommer med dårlige argumenter og rett og slett ikke tror på det du sier kan det hende det ikke er så mye vits i å bruke mer tid på dem. Får dere derimot oppklart saken og sier de seg enig i at det var en misforståelse, tyder nok dette på at de faktisk bare hadde hørt feil eller hørt rykter og at de fortsatt er vennene dine. 

 

Lykke til. Husk at det er viktig å snakke sammen og ordne opp i ting! Hvis ikke kommer man kanskje til å irritere seg over saken i ettertid, noe som er dumt å bruke tid på. 

 

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap