Hopp til hovedinnholdet

Vad skal jeg gjøre får å få venner?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei. jeg har nettopp flyttet fra Norge til Sverige, jeg har i HELE mitt liv blitt mobbet og i tillegg hatt familie problemer. jeg har ALDRI vurdert selvmord og jeg ser på meg selv som en sterk person som har kommet i gjennom alt dette uten noen tegn på hvor tøft jeg har hatt det! Poenget er det att jeg føler meg veldig ensom, jag har ALLTID holt folk inkludert og får de jeg snakker med til å le hele tiden, jeg er en veldig morsom person, men jeg er veldig sjenert i begynnelsen og etter en kort periode blir jeg meg selv (jeg er vell ganske...mye) men jeg er snill! jeg er så fryktelig lei av å alltid være nødt til å være en bedre venn for alle andre en hva de noen gang kommer være mot meg! Ingen vill inkludere meg! ingen ringer meg på fritiden og spør om vi skal finne på noe (alltid jeg som ringer)! Jeg får alltid høre negative kommentarer om meg! osv... jeg ser ikke på meg selv som en stygg person, jeg synes faktisk jeg er en av de peneste guttene i klassen, men det er jo ikke det som bygger ett vennskap da. Jeg trenger råd hvordan jeg kan få en ny mulighet, jeg bor på ett lite sted så det går liksom ikke bare dra til byen å begynne å snakke med en tilfeldig person! (jeg skal begynne å være ekstra høflig og snill) ekstra: Jeg er ikke kristen men jeg ba til gud idag om hjelp til å få en ny venn (trodde INGENTING skulle skje), men jeg gikk ut i regnværet fordi jeg kjedet meg (jeg skulle gå tur), da møtte jeg en jente som jeg har snakket med innimellom men vi kjente ikke hverandre. det var helt random liksom (hun er veldig populær), hun hadde gjemt seg i ett hjørne og kom fram akkurat da jeg kom. det var litt flaut men jeg sa hei og hun spurte om jeg ville være med å gå tur så sa jeg ja! vi snakket veldig mye og gikk kanskje 1 time, når jeg kom hjem la hun meg til som venn på facebook. jeg hadde ikke trott att gud faktisk hadde tenkt å hjelpe meg... og så fort! :O men ja... spørsmålet er vad skal jeg gjøre får å få venner?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

For meg høres det ut som du har god selvinnsikt og at du ser at det noen ganger kan være lurt å ligge litt lavere hvis du kan bli litt "mye".  For meg høres du ut som en initiativrik og fin fyr, men noen kan jo reagere hvis de syns andre blir litt for dominerende og føle seg litt i skyggen. 

 

Jeg tenker at det er bra at du tar initiativ.  Det ER faktisk slik at noen er veldig dårlige til å gjøre det og lar andre ta det ansvaret.  -Jeg kan forstå at det blir kjedelig i lengden, men jeg vil oppfordre deg til å ikke gi opp, for det ER viktig at noen tar initiativ og finner på noe. 

 

Føl deg litt fram og følg planen om å være hyggelig og en god venn selv.  Fortsett å prate med din hyggelige venninne om det føles bra.  Hvis du er en god venn, vil du få flere gode venner etterhvert.  -Du sier jo selv at du bor på et lite sted.  -Kanskje vil det bli lettere når du siden får flere å velge i.  Noen får først mange gode venner når de blir eldre og flytter hjemmefra. 

 

Noen ganger dukker det opp muligheter slik som med den jenta.  -Slike muligheter er det jo bare å ønske velkommen og gripe. 

 

Ha det godt!  Fortsett å kjenne på styrkene dine og hold fokuset fremover!


Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap