Hopp til hovedinnholdet

Hvordan skal jeg unngå ensomhet og skaffe meg nye venner?

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en gutt, som er ofte alene og liker ikke å være det. Jeg går på en skole der jeg ikke har noen å være med i friminutter osv. det enneste folk gjør er å si "forever alone" til meg. SPØRSMÅL: Hvordan skal jeg ungå ensomhet og skaffe meg nye venner?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Det er ikke noe hyggelig når man føler at man ikke har noen å være sammen med på skolen, og når folk sier sånne ting. Når man skal skaffe seg nye venner er det viktig at man er åpen og hyggelig, og at man er seg selv. Det er sikkert flere i klassen og på skolen din som kunne tenkt seg å bli bedre kjent med deg. Finne noen som du synes virker hyggelige, og som du kan tenke deg å bli bedre kjent med, og slå av en prat med dem. En annen idé kan være å starte med en fritidsaktivitet eller- idrett som interesserer deg. Da vil du møte folk med samme interesser, og det er lettere å få et sosialt nettverk. Se flere tips i artikkelen under.

 

Lykke til!

 

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vanskelig å få nye venner? Ta det første steget!

Skoleelever sitter på en benk (colourbox.com)

Hva gjør du når du kommer til et helt nytt sted, uten venner, der alt er nytt? Venter du på at noen skal kontakte deg eller prøver du å ta kontakt selv? Les hva ungdommen mener her:

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap