Hopp til hovedinnholdet

Jeg vil bli kjent med folk på andre linjer. Hvordan skal jeg gå frem?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har nylig begynt på videregående og prøver å få venner som går på andre linjer på skolen. Jeg sier Hei til folk som går forbi osv. og de sier Hei tilbake å går videre og forsvinner. Jeg prøver å finne både jente og guttevenner, men det er ikke så lett og jeg prøver å finne folk tidlig sånn at vi blir mest mulig kjent. Jeg har ikke så veldig mange venner fra før av. Det er i friminuttene og etter skolen jeg har sjansen. Venninnen min prøver også å finne venner og noen ganger prøver vi å snakke med folk sammen. Folk flest på videregående er ganske greie, så det burde ikke være så vanskelig? Planen vår er at vi splitter oss og finner mange venner på egenhånd, deretter går sammen igjen til en stor gjeng. Men Det MÅ ikke være en gjeng, det kan godt være venner som ikke kjenner hverandre, for jeg kunne tenke meg litt forskjellige type venner også. Hvordan skal vi liksom gå fram? Snakke om hva? Hvordan vise at vi vil være venner med de vi treffer(ikke sånn desperat måte da) og hvordan legge merke til om de ikke vil bli kjent med oss? De fleste er inni de andre byggene på skolen og vi har et annet bygg, så hvis vi treffer noen i de andre byggene og snakker så kanskje de synes det er litt rart at vi er i deres bygg når vi har klasserom i et annet? Hva har vi der å gjøre liksom? Setter stor pris på hjelp.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Så flott at du vil bli kjent med folk på andre linjer enn den du selv går på. Det at du hilser og får hei tilbake er bra, for da har jo folk lagt merke til deg, og da er det lettere å ta kontakt igjen senere. Jeg skjønner at det kan føles litt rart å henge i de andre bygningene når dere ikke går der, men skolen har vel en felles kantine eller et annet fellesområde? Det er jo et fint sted å få kontakt med folk, da kan dere for eksempel sette dere på samme bord som andre. Hva dere skal snakke om tenker jeg kommer litt an på settingen, men ting som hvilke linjer de går på, fritidsinteresser, nye filmer/tv-programmer osv er jo gode temaer for småsnakk. De synes nok at det er hyggelig at folk kommer bort og snakker, og hvis de deltar i samtalen og smiler, er kan det være tegn på at de vil bli bedre kjent, men det kan være vanskelig å vite sånt etter bare en samtale, så snakk gjerne med dem flere ganger, praten vil antagelig også gå lettere da. 

 

En genial måte å bli kjent med folk på tvers av klasser og linjer er ting som elevråd, organisasjoner, komiteer og aktivitetslag. Sjekk ut hva det finnes av slike ting på skolen deres og meld dere inn i noe dere synes virker gøy.

 

Jeg legger ved noen artikler med tips som kan være til hjelp. Lykke til!

 

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vanskelig å få nye venner? Ta det første steget!

Skoleelever sitter på en benk (colourbox.com)

Hva gjør man når man kommer til et helt nytt sted, uten venner, der alt er nytt? Venter du på at noen skal kontakte deg, eller gjør du en innsats for å få venner selv? Les hva ungdommer selv mener!

Les mer

Hva skal vi snakke om?

Usikker jente (colourbox.com)

Er du redd for pinlig stillhet? Gruer du deg til daten fordi du ikke vet hva du skal snakke om? Ung.no gir deg tips til hva du kan snakke om med en du liker!

Av Hege, ungdomsjournalist ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap