Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan vi bli bedre venner igjen?  

Jente 13 år
 

Spørsmål

Jeg tror ikke bestevenninnen min liker meg mer. Hun er bare med de i den "populære gjengen" og ikke med meg på skolen. Vi snakker sammen på chat, men hun svarer ikke så ofte som før. Jeg har en stor misstanke om at hun har lest dagboka mi, siden hun snakket litt om ting jeg har skrevet der. For eksempel spurte hun meg om vi var bestevenner for noen månder siden. Jeg skrev i dagboken min at hun er min beste venn. Og litt senere spurte hun meg om jeg var lesbisk. Jeg har også skrevet i dagboken min at jeg har helt spesielle følelser for henne og at jeg lurer på om jeg er lesbesk(men også at jeg ikke er det, jeg er forelsket i samme fyr som henne, men det vet hun helt sikkert ingen ting om) Kan jeg få noen tips om hvordan vi kan bli bedre venner igjen? Jeg er ganske sjenert overfir henne, så det kan bli litt vanskelig, men jeg klarer ikke å leve uten henne som min beste venn!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

 

Du er bare nødt til å snakke med henne. Det kan godt hende at det er den mistanken om at du er lesbisk som gjør at hun holder seg litt unna, eller så kan det hende at hun henger med de "populære" fordi hun ønsker å få mer oppmerksomhet selv. Det finner du ikke ut før du snakker med henne. Si at du savner henne og at du ønsker at dere kunne være like mye sammen med hverandre som dere var før. Fortell henne at du ikke er lesbisk og at du bare ser på henne som en veldig god venn, og at du er forelsket i en gutt. Det er bare bra om du forteller henne hvem du er forelsket i, hvis ikke kan det komme til å oppstå en krangel over det senere. Venninner blir ofte splittet på grunn av sjalusi, at den ene blir sammen med en som begge er forelsket i etc.

 

Det er ikke noe annet du kan gjøre enn å prate med henne om dette. Spør henne om hun har lest dagboken din, og om det er noe hun vil prate om.


Mvh Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap