Hopp til hovedinnholdet

Hva skal jeg gjøre for å passe inn?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hva skal til for å passe inn? Alene og utstøtt er det jeg føler. Tenker på… om jeg farger håret mitt lyst som de andre jentene, vil jeg passe inn da? Vist jeg tar på meg mer sminke? Kjøpe dyrere klær? Eller er jeg ikke fin nok til å være med? Går jeg på feile aktiviteter? Har jeg ikke riktig jobb? Jeg er lei av å få kaldskulder når jeg prøver. Mangen ganger er det stille i «flokken» og ofte er det jeg som starter samtalene. Etter en liten stund er alle er i full stemning, men så blir det brått sånn at jeg blir «dyttet» ut av den varme stemningen. Det er en som slenger spydige kommentarer, det er tilfeldig person hver gang (alltid en jente) selv om jeg klarer fint å riste de første av. Men så kommer det en person til å backer opp den første personen. Da er det ikke vits lenger. Jeg merker en rar kjemi fra de andre. Jeg vet da søren hva som skjer? Hvorfor får jeg aldri til å passe inn med jentene i klassen? Det er ikke bare dette året, det er hvert år. Jeg ser hva typer jenter de er. Jeg har venninner med samme personlighet og lik ich utsende. Jeg kan se hvordan de er med andre jenter, de liker de samme tingene som jeg liker. Snakker på samme dialekt, liker samme type mat. Men er det at jeg fremdeles ikke er lik nok? Hva skal til for å passe inn? Hilsen frustrert jente fra Bergen! Håper noen kan svare på spørsmålene :) og ikke kom med "du må være deg selv" forde funker ikke!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

 

Selvfølgelig må du være deg selv! Uansett hvor mye du forandrer deg for å passe inn i den gjengen så kommer du ikke til å være noe tilfreds med deg selv. Du kommer jo ikke til å trives i en gjeng hvor du ikke kan være deg selv. Og du skal heller ikke måtte forandre deg for å være sammen med dem heller. Er ikke dette dine venninner? Jeg synes det er litt rart at du kaller dem venninner når de slenger spydige kommentarer til deg. Det er ikke greit at venner oppfører seg på den måten, og da er det ikke deg det er noe galt med.

 

Har du prøvd å prate med venninnene dine om dette? Du burde fortelle dem hvordan du føler det og at du ikke liker at de er frekke mot deg. Si at du føler deg utenfor og at du blir dyttet ut av gjengen. Det er viktig at du sier ifra når du føler deg urettferdig behandlet. Det er ikke sikkert at de en gang er klar over hvordan de behandler deg, spesielt ikke når du ikke viser at det ikke er greit. Å forandre seg for dem er ikke måten du får respekt på. Det kan derimot føre til at de respekterer deg mindre fordi de føler at du hermer etter dem eller at du ikke velger din egen veg.

 

Jeg synes også du bør begynne å tenke litt på om det er noen andre du kan trives med på skolen. Det kan godt hende at dere har de samme interessene og liker samme mat, men det er ikke alltid det som bestemmer om man passer sammen. Det må være en kjemi der, og man må kunne trives sammen og ha det gøy sammen. Man kan ha veldig ulike personligheter selv om man har samme interesser. Noen ganger trives man best med personer som har helt ulike interesser enn deg! Det er ikke først og fremst det det handler om.


Mvh Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap