Hopp til hovedinnholdet

Har vokst opp med rus og vært vitne til vold, og husker ikke mye av den tiden.

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei. Det var en periode jeg var ca 8-9 år gammel, jeg bodde med min mor og faren til min bror. Faren til broren min var alkoholiker og veldig voldelig både fysisk og prykisk, mest rettet mot min mor. Det var en veldig svart periode, og jeg har blokkert det meste av den tiden, og husker derfor heller ikke mye av barndommen min eller rundt den tiden, tror jeg. Denne perioden er også mye jeg har tenkt på i ettertid. Jeg er nå 19 år. Er dette noe jeg burde oppsøke en psykolog for å snakke med om?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så fint at du tar kontakt når du tenker mye på det. Kroppen er ganske fint laget, bl.a kan den sørge for at vi ikke husker ting som har vært for voldsomme for oss slik at vi skal kunne klare hverdagen. Da kan det bli sånn at gode ting som skjedde samme periode også blir fortrengt. Det er kanskje noe av dette som har skjedd for deg siden du sier du husker lite av barndommen rundt den tiden det med din brors far skjedde. Du sier ikke så mye om hvordan du har det ellers, så vet ikke om det som skjedde preger deg på andre måter. Men når du tenker mye på den perioden i barndommen, så kan det være godt å snakke med noen om den.

I Kompasset, der jeg jobber, tenker vi det kan være fint å snakke med noen venner/familie man har tillit til og er trygg på. Det hjelper ofte veldig! Det går også an å kontakte helsestasjon for ungdom eller fastlegen. Hvis du bor i Bergen, Sandnes, Trondheim eller Oslo kan du også ta kontakt med oss i Kompasset. Se www.kompasset.org.

Hvis du ønsker å snakke mer med noen som forstår, er det en organisasjon som heter BAR (Barn av Rusmisbrukere). De har en chatteside, der man kan få råd og samtaler: www.barweb.no. Du kan også ringe Alarmtelefonen 116 111.

Lykke til!

Hilsen Cathrine fra KOMPASSET

i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold