Hopp til hovedinnholdet

Jeg slår hunden og søsknene mine - kan jeg få hjelp til dette?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Jeg slår hunden og søsknene mine innimellom. Det er vanskelig å telle til ti når jeg er sint. Kan jeg få hjelp til å endre dette, vær så snill? Takk for svar, Jente 16

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Dette går det an å få hjelp til. Du har allerede tatt et viktig første skritt, ved å forstå at dette er et problem for deg og andre - og be om hjelp.

Det er ikke alltid nok å bare telle til ti. Det er ofte lurt å begynne med å forstå hvor volden kommer fra, hvordan begynte det at du begynte å slå?

Så er det også lurt å bli bedre kjent med hva som trigger sinne og vold i deg, hvilke situasjoner er det som gjør deg sint? Disse situasjonene må du bli ekstra obs på, slik at du kan stoppe deg selv i god tid.

Så trenger du å lære deg triks for å roe deg selv ned når det trengs. Ofte er det lurt å ta seg en time-out, forlate situasjonen, lære seg å puste rolig, lære seg å tenke beroligende tanker, lære seg hva man skal gjøre mot andre i en stressende og provoserende situasjon.

Det finnes flere steder der man kan få hjelp til å kontrollere sinnet sitt, og lære seg å bruke andre strategier enn å slå når man blir sint. For ungdom finnes det hjelpetilbud der man kan gå i grupper, eller man kan gå til enesamtaler for å lære å mestre sitt sinne bedre.

Les artikkelen jeg har lagt ved, som har informasjon om dette.

Håper dette svaret var til nytte for deg!

 

Hilsen Psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sinna? Sånn kan du mestre det!

Sinna jente (colourbox.com)

Sinne og aggresjon kan være skremmende, og er ofte vanskelig å forstå både for den som er sint og de det går ut over. Du kan lære å mestre sinne ditt. Her finner du noen tips om hva du kan gjøre og hvem som kan hjelpe deg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold