Hopp til hovedinnholdet

Blir mobba av mamma og bor i fosterhjem nå.

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei jeg er ei jente på 16 år jeg har blitt slått og mobba av mora mi og ho har trua meg jeg bor på eit fosterhjem nå. har sagt frå hva mora mi har gjørt og eg lurar om at jeg kan låt mora mi bli straffa eller noko sånn før ho staratar å gjør det te søsken mine som bor hos far og går te mor av og til ? PLIS HELP MEG!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar

Hei! H

vis jeg forstår deg rett så spør du om moren din kan bli straffet vonde ting hun har gjort mot deg. Det er det politiet som bestemmer. Du kan snakke med saksbehandler i barnevernet og be de hjelpe deg med å anmelde det du har blitt utsatt for til politiet. Så vil politiet bestemme hva som skjer videre. Jeg tenker også at barnevernet og barnas far må følge godt hvordan det går med dine søsken når de er hos mor, så derfor er det viktige ting du tar opp her. Du kan si til saksbehandler at du er bekymret for søsknene dine når de er hos mor, at de kan oppleve det samme når ikke du er der lenger. 

Noen synes det kan være vanskelig å snakke med saksbehandler om ting, så da kan du kontakte Alarmtelefonen for barn og unge på telefon 116 111 det er gratis å ringe og åpent på kveld/natt og helger, det er mer informasjon på www.116111.no

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge i samarbeid med ung.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold