Hopp til hovedinnholdet

Broren min lår meg, og Mamma gjør ikke noe med det.

Jente 16 år
 

Spørsmål

Jeg er en jente på 16 år, som bor med mamma og stor broren min "over 18". Han slår meg veldig ofte, og er veldig lei meg for det. Har prøvd å snakke med mamma om det, men det hjalp ikke. Hun bryr seg rett og slett ikke om meg. Hva skjer hvis jeg melder det til barnevernet? blir han tvunget til å flytte hjemmefra? eller blir jeg dratt til barnevernet? eller hva som egentlig kan skje?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar

Hei, jente 16 år! Så fint at du tar kontakt. 

Det er viktig å gi beskjed til barnevernet eller andre voksne hvis du blir slått hjemme eller på andre måter utsettes for vold eller trusler om vold. Det er ulovlig å slå barn i Norge. Det er viktig at det blir stoppet for din del, du som er utsatt for det, men også for den som slår.

Det går an å få hjelp til å lære andre måter å kommunisere og forholde seg til andre mennesker på, enn å bruke vold og makt. Dette trenger din bror å lære. Det er ikke mulig for meg å si akkurat hva som skjer hvis du kontakter barnevernet. Det som er viktig er at volden stopper og at du får hjelp, da det er vondt og for noen barn skadelig å vokse opp i et miljø hvor vold og trusler er vanlig. Dere bør få hjelp til å få det bedre sammen. Det er flere løsning på en slik situasjon. Det kan være aktuelt med et sinnemestringskurs for din bror, kan være at han må bo et annet sted, kan være at du må få hjelp til andre boløsninger, kan hende det er en politisak eller hvis din familie ønsker det kan det være aktuelt at alle får hjelp og oppfølging til å få det bedre sammen. Det viktige er: det ikke er din skyld! Dette har din bror ansvaret for sammen med dine foreldre som skal beskytte deg.

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold