Hopp til hovedinnholdet

hva slags straff kan jeg egentlig få for å slå til en ordfører?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Kommunen jeg bor i har gjort en del feil, de har ignorert min bydel i en del år nå og laget helvete for oss. De tar ikke imot klager, og masing hjelper ikke. Lokalavisa vil ikke trykke noe hat om Ordføreren eller noen annen i kommunen. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre, så jeg har bestemt meg for å få andre aviser (eller kanskje TV) sin oppmerksomhet, og hvordan kan jeg gjøre det, joda, jeg tenkte som så at jeg kunne slå til ordføreren. Jeg er ikke den eneste som har lyst til det, selv om jeg vet at det er straffbart. Men det jeg lurer på er det hva slags straff kan jeg egentlig få for å slå til en ordfører?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Da kan du straffes både etter straffeloven § 127 og straffeloven § 228.

Straffen for å øve vold mot en offentlig tjenestemann er ekstra streng, og vil derfor i utg.pkt være fengselsstraff.

Når det gjelder strl § 228 vil denne straffen komme i tillegg. Straffen vil avhenge av konsekvensene av at du slår vedkommende - dersom volden du utøver, medfører store skader, vil selvfølgelig straffen bli strengere.

Det er selvfølgelig synd at du er misfornøyd med kommunen din, og ordføreren. Men det er veldig alvorlig at du i det hele tatt TENKER på å løse dette med vold! Samfunnet fungerer ikke slik at vi løser problemer med vold. Det må løses med dialog og ytringsfrihet. Du kan fortsette å diskutere, mase og fremme dine meninger. Men til syvende sist er det jo faktisk ordfører og kommunestyret som bestemmer hvordan ting skal være i kommunen. Du har jo også mulighet til å gå til media ja, som du selv sier.

Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

- Slår ned en annen

Gutt slår (colourbox.com)

Jeg havnet i slosskamp og slo til en annen. Han måtte på legevakta og sånt. Hva skjer om jeg blir anmeldt?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold