Hopp til hovedinnholdet

En eldre fetter fingra meg da jeg var 6 år. Hva burde jeg gjøre?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en jente på 13 år som er ganske forvirret. Dette er et veldig teit spørsmål, men så vidt jeg husker var jeg 6 år og ble fingra av fetteren min. Jeg syntes det er veldig rart å bli fingra av fetteren sin når jeg var 6 år! Jeg har ikke fortalt det til noen men jeg syntes det er litt teit å snakke om det. Jeg husker at jeg en gang også ble kysset av han. Jeg var forsvarsløs og visste ikke hva som skjedde. Nå er han ca 23 år men jeg føler meg liksom ikke så trygg når jeg er med han. Hva burde jeg gjøre? Hilsen en forvirret jente

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Ingen spørsmål er teite. Takk for at du deler historien her!

Du har grunn til å være forvirret fordi det var stor aldersforskjell mellom dere og dette å bli fingret var voldsomt. Da du var 6 år og ble fingra av fetteren din var han ti år eldre enn dag, altså 16 år. Når barn skal utforske sin seksualitet skal de gjøre det med jevnaldrende ikke ungdom eller voksne.

Det er ikke lov i følge norske lover for voksne (han var 16 år) å blande seg opp i barns seksuelle utvikling ved å ta på dem og berøre dem seksuelt. Barn skal få fred til å bli kjent med egen kropp uforstyrret fra voksne.

Var dette et engangstilfelle? Du har en klok magefølelse som sier at du ikke er trygg sammen med han. Fortsett med å lytte til deg selv. Mitt råd er at du aldri skal være alene sammen med ham.

Jeg synes du skal be om en samtale med en på helsestasjon for ungdom. De er flinke til å hjelpe ungdom videre i prosesser. Jeg anbefaler deg også å lese vedlagte artikler om grader av overgrep. Og sist, men ikke minst fortsett å lytte til deg selv. Du har gode sosiale antenner! Skriv gjerne til oss igjen!

Lykke til!

Hilsen lærern og sexologen  Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Hva sier loven om seksuelle overgrep?

Trist jente sitter på senga (colourbox.com)

Vi har samlet en oversikt over lovbestemmelser i straffeloven som omhandler seksuelle overgrep.

Les mer

Hva er seksuelle overgrep?

Guttehånd holder jentehånd nede

Å gjøre noe seksuelt med noen som ikke vil det, er et seksuelt overgrep. Med seksuelle overgrep menes alle former for seksuelle krenkelser.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold