Hopp til hovedinnholdet

Hva skjer om man slåss?

Gutt 13 år
 

Spørsmål

hva skjer om mann slåss

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei
 

Viss man deltar i en slåsskamp, og det ikke er rent selvforsvar, så bruker man vold på en måte som er ulovlig i Norge. Viss man slåss, og man er over den kriminelle lavalder(over 15 år), kan man bli anmeldt til politiet for å ha brukt vold mot en annen person. Og viss man blir anmeldt, så risikerer man selvsagt å bli straffet for det man har gjort.

Viss man er under den kriminelle lavalder, kan man likevel få konsekvenser av det man har gjort. Viss man har brukt vold mot noen, kan både politi og barnevern bli kontaktet for å gripe inn. Viss det skjer på skolen, vil sannsynligvis ledelsen på skolen gripe inn. Bruker man alvorlig vold på skolen, kan man risikere å bli utvist.

Og uansett hva slags konsekvenser man får fra andre, så vit at slåssing alltid betyr at man utsetter seg selv for fare. En kan bli fysisk skadet så klart, men også psykisk. Mange ungdommer som har brukt mye vold, opplever at de blir stressa og engstelige, de merker at de alltid er på vakt, og føler at de alltid må være klare til å forsvare seg, og at de får flere uvenner og fiender, noe som gjør dem enda mer utrygge.

 

Håper dette var svar på spørsmålet ditt!:)

Hilsen Psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold