Hopp til hovedinnholdet

Jeg ble voldtatt på ferie!

Jente 16 år
 

Spørsmål

jeg opplevde voldtekt for ca 4 år siden. Det var i slutten av sommerferien før jeg begynte i åttende klasse så jeg var ca 12 år, og nå går jeg i 1 på videregående og er 16 år. Vil ikke forklare hele situasjonen, fordi da er det kanskje noen kjentfolk som gjenkjenner meg. Men jeg ble ihvertfall overfalt på vei hjem fra stranda når jeg var på ferie i sommerferien. Jeg ble dratt inn i en garasje av en ukjent gammel spanjol. Det var sånn felles-gang først, og når han åpna sin egen garasje ble jeg sjokka. Det stod bare en liten rosa leke-krakk midt på gulvet. (Det var ingenting mer, bare den krakken) og det er jeg forsatt litt bekymret for. Han var ganske voldelig, og slo hodet mitt inntil murveggen flere ganger når jeg grein. Jeg anmeldte han aldri, og fortalte det ikke til noen før ett år senere. Det er jo for sent å anmelde han nå, i og med at jeg ikke husker hvordan han ser ut en gang, men husker veldig godt HVOR det var. Jeg og familien min har leilighet i Spania og drar dit hvert år, og hvert år går vi forbi det stedet. Burde jeg gjøre noe med det? Jeg føler at han har voldtatt mange før, og driver med det forsatt (pga den lekekrakken), virker liksom sånn at den garasjen der er lagd for voldtekt. Hva burde jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Aller først er det viktig å tenke på deg og dine følelser og ønsker. Har du fortalt om voldtekten til dine foreldre? Du har vonde overgrepsminner og de må du få hjelp til å bearbeide. Ring for eksempel DIXI - ressurssenteret for voldtatte. Telefon: 22 44 40 50 eller sms: 930 58 070. Du kan være anonym hvis du vil. Du har krav på oppfølging og støtte.

Du kan også besøke din kommunes HFU. Finn din helsestasjon for ungdom her. De har fagfolk som du kan prate med om alt, også voldtekten. De vil hjelpe deg videre. 

Det andre rådet er at du ringer politiet i Norge og spør hvs du skal gjøre. Både politiet i Norge og Spania tar alvorlig på seksuelle overgrep mot barn. Her er politiets telefon: 112 eller 02800. Du kan være anonym hvis du vil. Politiet har lang erfaring med slike saker

Det er ikke for sent å anmelde voldtekten nå. Du har antagelig rett i at han har misbrukt flere barn. Jo flere som anmelder han jo enklere blir det for politiet å finne personen. Det var fint at du skrev om dette til oss, gjør det gjerne igjen hvis det er mer du vil ta opp! 

Lykke til!

Hilsen sexologen og lærern i Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold