Hopp til hovedinnholdet

Hvilken straff kan man få dersom man voldtar noen?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Jeg har noen spørsmål angående voldtekt som jeg lurer veldig på! Hvilken straff kan man få dersom man voldtar noen? Og hvorfor er det egentlig slik at jentene som regel får skylden? Innsendt av jente 15 år

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Den alminnelige strafferammen for voldtekt etter straffeloven § 192 første ledd er fengsel fra 14 dager til 10 år. Det er en minstestraff på to år dersom det dreier seg om voldtekt til samleie eller dersom den skyldige for å oppnå seksuell omgang med vilje har fremkalt en tilstand der fornærmede er ut av stand til å motsette seg handlingen (for eksempel dopet ned fornærmede).

Det er dessverre ofte vanskelig å bevise en voldtekt, og straffesakene er ofte vanskelig. Spesielt dersom voldtekten skjer når man frivillig blir med en gutt hjem eller man er venner med voldtektsmannen, så kan det være vanskelig å bevise om jenta var med på det eller ikke. Dette er svært vanskelige spørsmål som jeg ikke skal gå nærmere inn på her. Se artiklene nedenfor for mer informasjon om voldtekt!

Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Voldtekt på fest

Soverom (colourbox.com)

Ungdomsvoldtekt kjennetegnes ved at det skjer mellom jevnaldrende ungdommer som kjenner hverandre fra før, ofte på fest. Det har nesten alltid vært alkohol med i bildet, og det skjer med både gutter og jenter.

Husk at det ALLTID er feil når noen tvinger seg til seksuell kontakt og du ikke vil.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold