Hopp til hovedinnholdet

Trøbbel på bygdefest.

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Som dere vet, kua har jo vært kalv, og en kompis av meg som er 17 hva på bygdefest, og det blei såvidt slåssing osv. vi fikk jo stoppet dette, men så er det en kommene bygdefest som jeg og mine venner tenkte vi skulle på, men så har den personen som "raket" opp te bråk mot kompisen min sakt til min kompis, "Det Smell, å du går rett i bakken om du viser deg hær". Vi har ikke tenkt å dra på den festen før å slåss, men så over til mitt spørsmål, Om det nå vises seg nå at den hær personen kommer og byr opp tel bråk og slår til min kompis, har jeg og mine kompiser lov å gå inn og slå tilbake som selvbeskyttelse? Vi har ikkje tenkt å gjøre nokka stort av de hær greiern, Vi vil helst ikke få det hær opp som en Annmeldelse eller noe sånt. Ka man evt. kan gjøre for å få en stopper for det hær, mange som sier det funker ikke å få ordnet opp igjennom politi eller tilsnakk elns.. folk sir, det beste for å få en stopper for det er å blande inn vold får å få personen til å lære, bråk funke ikke.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Dersom kompisen din slår tilbake, så vil det ikke være en nødvergesituasjon når hendelsesforløpet er planlagt. Dere vennene har uansett ikke lov til å slå tilbake.

Selvbeskyttelse (nødverge) er veldig strengt, og kan ikke påberopes av dere om dere slåss på en bygdefest.

Det beste dere kan gjøre er å trekke dere unna (gjerne snu ryggen til og bokstavelig talt trekke dere unna, selv om dette kan oppleves som feigt) og heller anmelde vedkommende dersom noen blir slått. Hvis dere slår tilbake er dere jo ikke noe bedre selv og risikerer også selv å bli anmeldt for hendelsen. 

Dersom det er en slik fyr, som alltid vil sloss, så er det han som har et problem. Skap heller et godt miljø sammen med andre.  

Hilsen Juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold