Hopp til hovedinnholdet

Jeg har blitt voldtatt av en venn, hva skal jeg gjøre?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hvordan bør man reagere når man har blitt voldtatt av ein av dine venner? Som vart venn med meg berre fordi han ville ha seg med meg? han er to år eldre enn meg. Eg er både redd og usikker... veit ikkje ka eg skal gjera no...??

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Kjære

Trist at du har blitt voldtatt. Dette er vondt på flere måter både fysisk og psykisk. Voldtekten du har opplevd regnes som alvorlig fordi du er under 16 år (den seksuelle lavalder) og han er over 16 år. Du har krav på hjelp nå. Det vi kan anbefale deg å gjøre så fort som mulig er:

A) kontakt nærmeste voldtektsmottak der du bor. De er ofte tilknyttet legevakten på sykehuset i fylket ditt. De kan ta noen viktige prøver. Hvis du har blitt gravid eller fått klamydia etter voldtekten er ikke det farlig. Begge deler ordnes greit, jo raskere jo bedre. Hvis du ikke har vasket deg i skjeden er det en fordel fordi da kan sykepleier få dokumentert noen bevis f. eks. rifter i skjeden, sæd, o.l. De kan også ta bilder av huden din hvis du har fått blåmerker. Her er en liste over voldtektsmottak i Norge. Lykke til med besøket der. 

B) kontakt politiet på nett eller telefon, de kan hjelpe deg hvis du ønsker å vite hvordan du skal anmelde han som voldtok deg. Du kan ringe anonymt hvis du vil det. Politiet er flinke til å gi råd. Her er lenke til direktenummer og veileder/hefte. Lykke til med samtalen der. 

C) kontakt hjelpetelefonen: 800 57 000 for voldtektsutsatte så fort som mulig, gjerne nå etter at du har lest disse rådene våre for å få svar på flere spørsmål. Disse snille fagfolkene kan du snakke med så mye du vil. De har lang erfaring i å hjelpe de som har blitt voldtatt. Her er liste med flere hjelpere. Lykke til med å ringe en av dem.

Du skal ikke gå alene med vonde følelser etter en voldtekt, snakke med noen trygge voksne og be om følge hvis du trenger det. OG HUSK, det er aldri din skyld at noen voldtar deg! 

Ta gjerne kontakt med oss igjen!

Hilsen sexologen, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Voldtekt - vanlige reaksjoner

Jente bak en glassrute (colourbox.com)

Dette er først og fremst skrevet for deg som har opplevd å bli voldtatt. Her kan du lese om vanlige reaksjoner på en slik hendelse. Du får også gode råd om hva som kan være til hjelp på kort og lang sikt.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold