Hopp til hovedinnholdet

Jeg har opplevd mye vold.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Jeg har blitt trykket masse opp i et gjørne og blitt sparket, slått og mobbet. Jeg har blitt kastet ting på og slått av lærere på skolen oppi et hjørne, jeg ble også dengt av søsteren min sin kjæreste han kvalte meg og trykte meg opp mot låve-veggen (murvegg) hjeme og slo meg og spyttet på meg, en dag tokk han tag i beina mine og heiser meg og filleristet meg og slang meg ned i grusen etterpå.... Søsteren min og foreldrene mine så det men tørre ikke å gjøre noe, og en dag bar det nokk syntes jeg... Jeg slo og beit han så hart jeg kunne, meg han dro til meg i ansiktet og kastet meg in i murveggen og begynte og slå meg med kjepp, han sa "hva faen er det som feiler deg din lille jævel! Gå å helg deg" han holdte på å drepe meg, han trykte armen sin over halsen min når jeg lå på bakken og han satt over meg og kvalte meg for hale livet, jeg fikk ikke puste, og da han reiste seg sparket han til meg og slette meg bortover grusen, har mange arr på ryggen og andre steder Men det er over nå

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Ingen har rett til å utsette andre for vold.  Det du forteller om er noe du må si ifra til noen om.  Du kan si direkte ifra til politiet, eller du kan si ifra til barnevernet, helsesøster eller en lærer du har tillit til.  Det er vonde opplevelser og det å gå med redsel for at slikt skal skje, gjør noe med deg.  Du skal slippe å ha det sånn, så si ifra og få hjelp! Du kan også ringe alarmtelefonen 111 116.


Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Opplever du vold hjemme?

Trist gutt i vindu (www.colourbox.com)

Noen opplever at hjemmet er et sted der de er redde, må være på vakt og passe på hva de sier og gjør. Sånn skal det ikke være.

Les mer

Landsdekkende telefonnummer til politiet

Politiet: 02800

Ringer du 02800 kommer du automatisk til hovedsentralbordet i det politidistriktet du befinner deg i. Tilbudet er døgnåpent.

Nummeret erstatter IKKE nødnummeret 112.

Les mer

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer

Hva er vold?

Jente blir slått (colourbox.com)

Mange barn og ungdom lever med vold og overgrep i familien, fra kjæresten eller fra andre. Men det er ikke alltid de tenker på dette som vold. Det viktig å vite om det er vold du opplever.

Les mer

Du kan selv kontakte barnevernet

Jente ringer (colourbox.com)

Har du det vanskelig hjemme eller er bekymret for hvordan andre har det? Meld fra til barneverntjenesten. I barneverntjenesten tenker man at det er bedre å si ifra, enn å la være.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold