Hopp til hovedinnholdet

Jeg sliter med sinneproblemer og klarer ikke alltid å kontrolere meg!

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei :) jeg sliter med sinneproblemer og klarer ikke alltid å kontrolere meg. Jeg sliter med å holde meg når folk er stor i kjeften mot meg og vil leke sloss med meg. Det er noe som jeg har jobbet med siden førsteklasse og går nå 1 vgs. Hele sommeren klarte jeg og holde meg selv i sjakk helt til jeg startet på skolen igjen. Da fikk jeg en lærer som klarte å ødelegge det ved å hakke ned på meg og fikk meg sint, jeg slår ofte i vegger og skap men aldri mennesker. Læreren gir meg annmerkning for å slå i veggen, men da sier jeg til henne at jeg gjorde det fordi hun gjorde meg sint og bør være glad det ikke var henne jeg slo. Hva kan jeg gjøre for å klare å holde meg rolig og ikke sint ?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver om dette her hos oss. Slik kan flere kjenne seg igjen å få opplysning om hvor de også kan få hjelp - takket være at du tør snakke om sinneproblemene dine. Klokt valg!

Ja, det er vondt å slite med sinneproblemer. Du har slitt lenge. Hver gang man ikke klarer å kontrollere seg kan enten noe eller noen bli skadet. Det er ille å se i etterkant og man skulle ønske man klarte å roe seg i forkant.

Det finnes hjelp. Kontakter du noen av disse får du god hjelp og dine ønsker om positive resultater vil komme. Du får program og støtte slik at du kan øve deg på å kontrollere egne følelser og handlinger.  

Nedenfor kan du se anbefalte nettsteder og fagfolk:

Alternativ til vold / telefon: 22 40 11 10 

Reform Ressurssenter for menn

Sinnesmestring.no / telefon: 72 82 36 30

Krise- og rådgivningstelefonen for menn

Forbedring/sinnemestring

 

Lykke til! Skriv gjerne til oss igjen! 

Hilsen lærern i Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er vold?

Jente blir slått (colourbox.com)

Mange barn og ungdom lever med vold og overgrep i familien, fra kjæresten eller fra andre. Men det er ikke alltid de tenker på dette som vold. Det viktig å vite om det er vold du opplever.

Les mer

Sinna? Sånn kan du mestre det!

Sinna jente (colourbox.com)

Sinne og aggresjon kan være skremmende, og er ofte vanskelig å forstå både for den som er sint og de det går ut over. Du kan lære å mestre sinne ditt. Her finner du noen tips om hva du kan gjøre og hvem som kan hjelpe deg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold