Hopp til hovedinnholdet

Jeg har en del blåmerker som jeg ønsker å skjule

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei:) Jeg har en del blåmerker som jeg ønsker å skjule. De er langs armene og halsen, ellers litt på magen. Er det en måte for å få bort blåmerkene raskere? Jeg ønsker ikke at noen skal se de. Hjelper det å massere de for å få igang blodsirkulasjonen?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det finnes en salve å kjøpe på apoteket, som KAN ha litt effekt.  Se  felleskatalogen.no/medisin/hirudoid-stada-arzneimittel-ag-559805.  Noen stor effekt, er nok heller tvilsomt, så tiden er nok mest å satse på.  Det høres jo veldig bekymringsfullt ut at du har så mye blåmerker.  Hvis noen har øvet vold mot deg på et eller annet vis, så må du søke hjelp for det!  Ta også bilde av det du nå har av blåmerker, så du har et bevis om du trenger. Du finner informasjon om hvor du kan søke hjelp i artikkelen under.  Ikke gå med det alene.  Det er hjelp å få!

Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Opplever du vold hjemme?

Trist gutt i vindu (www.colourbox.com)

Noen opplever at hjemmet er et sted der de er redde, må være på vakt og passe på hva de sier og gjør. Sånn skal det ikke være.

Les mer

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer

Overgrep og vold i kjæresteforhold

Gutt med knyttet neve, redd jente i bakgrunnen (www.colourbox.com)

Har du opplevd å bli behandlet dårlig av kjæresten din? Har du lurt på om kjæresten din er bra for deg? Les om faresignaler som kan være tidlige tegn på vold og overgrep i parforhold her.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold