Hopp til hovedinnholdet

Jeg hater moren min. Hun driver å slår meg.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Jeg hater moren min. Hun driver å slår meg. Hun snakker døgnet rundt om at jeg skulle vært gift for lengs. Hater henne. Og når jeg tar hevn tilbake strigråter hun, mens jeg må tåle all det hun gjør mot meg. Itillegg slo faren min meg og. Jeg vet bare ikke. Vil dø. Jeg lider psykisk og ingen for helvete forstår meg.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar

Hei jente 14 år!

 

Takk for at skriver til oss!

 

Du beskriver en situasjon som er svært vanskelig og alvorlig for deg. Du skriver at du blir slått av både din mor og far, noe de ikke på noen måte har lov til å gjøre. Det er straffbart å påføre barn fysisk- og psykisk vold. I tillegg sier du at din mor mener at du skulle vært gift for lengst, selv om du bare er 14 år! Ingen på 14 år gifter seg i Norge på lovlig måte.

 

Det er viktig at du finner noen voksne som forstår deg så fort som mulig. Jeg vil anbefale deg å ta kontakt med barneverntjenesten i den kommunen som du bor i. De vil kunne hjelpe deg og gi deg den støtten du trenger fremover. Dersom du syns det er skummelt å oppsøke dem alene kan du snakke med noen voksne, for eksempel på skolen, som du er trygg på og be dem være med deg til barneverntjenesten. Du bør gjøre dette så fort du har mulighet.

 

Dersom du trenger flere råd, eller at Alarmtelefonen for barn og unge skal ta kontakt med barneverntjenesten i kommunen din, kan du ringe gratis på tlf. 116 111

 

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold