Hopp til hovedinnholdet
 

Spørsmål
hei:)litt vanskelig og plasere dette i riktig kategori, men:)

er 14 år og ble utsatt for vold(slåing og sparking)av ekskjæresten min for 2 uker siden. Fikk noen stygge blåmerker på armen.jeg bor alene Med broen min på 20 år, han har omsorgsretten til meg eller noe sånt. Han så blåmerkene ved ett uhell, og skulle ha meg til og fortelle hvordan jeg fikk de, jeg sa att jeg hadde tryna på sykelen men han trudde ikke på meg , jeg har ikke sakt sanheten og han går runt og kjeftermaser på att han må vite det, vi krangler hele tiden om det og jeg bare juger.Ekskkjeresten min har en tvillingbror som jeg er god venn med , jeg er redd for att hvis jeg sier det til broern min kommer han til og nekte og se den gode vennen min, siden de er brødere og kan karnsje er samme type, men jeg vet han ikke er det...

Det er vanskelig og vite hva jeg skal gjøre, synes du jeg burde si sanheten og risikere og miste kontakten med vennen min , eller burde jeg bare forsette sån som det er nå?
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!
Det er veldig bra at du har brutt med eksen din og du er heldig som har en bror som passer på deg! Det er ikke rart at han blir urolig for deg når han ser at du har blåmerker, og grunnen til at han kjefter og maser er nok at han er engstelig for deg.
Jeg tenker at noe av det viktigste her vil være at forholdet mellom deg og broren din ikke blir ødelagt. Det er viktig både for deg og han at han føler at han kan stole på deg.
Dersom du velger å være åpen og si sannheten vil det nok oppleves som en lettelse både for deg og broren din.
Du kan kanskje også fortelle hvorfor det har vært litt vanskelig å fortelle hva som har skjedd? Kanskje vil det ikke gå ut over vennskapet du har med broren til din eks? Når du er ærlig viser du at du er pålitelig og da er det lettere for broren din å stole på din dømmekraft.
Lykke til!
Med vennlig hilsen
familieterapeuten, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold


Quiz: Hva vet du om alkohol?

Hva er hovedforskjellen på hvordan øl og brennevin blir laget?