Hopp til hovedinnholdet

Kan sosiallæreren si noe videre om vold hjemme?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hvis jeg forteller sosiallæreren på skolen min at jeg blir slått hjemme,får ikke blåmerker eller dår altså,må han fortelle det videre. Og i såbfall,til hvem må han si det til.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar

Hei jente på 15 !

 

Når du blir slått hjemme så er det viktig å få stoppet det, få slutt på volden. Det er straffbart å slå barn/ungdom i Norge. Sosiallæreren din er offentlig ansatt og har meldeplikt til barnevernet når et barn/ungdom blir utsatt for vold hjemme. Det skjer allikevel ofte at ungdommer snakker med sosiallærer og helsesøster uten at det blir meldt til barnevernet. Hvis de melder uten at ungdommen er enig så vil de benekte i samtaler med barnevernet at det skjer.  Noen ganger snakker sosiallærer og helsesøster med foreldrene for å få dem til å slutte å slå. Noen foreldre er ikke klar over hvor skadelig det er å slå barn/ungdommer. Når de blir fortalt dette så endrer mange foreldre måten de behandler sine barn/ungdommer på.

 

Det er skadelig for barn/ungdommer å bli utsatt for vold/bli slått. Det kan føre til konsentrasjonsproblemer og psykiske plager. Mange barn/ungdommer blir deprimerte.

 

Du kan anonymt ta kontakt med Alarmtelefonen for barn og unge, 116111, for å snakke og drøfte hva du skal gjøre. Alarmtelefonen kan også sende en melding til barnevernet hvis du ønsker det.

 Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold