Hopp til hovedinnholdet

Bør jeg anmelde?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

hei. jeg ble banket på terminalen igår og vurderer nå å anmelde forholdet. Den som gjordet det kom opp i fjeset mitt og spurte meg gjentatte ganger om hvorfor jeg hadde "sakt at jeg skulle dabbe han." noe jeg aldri har sakt. til slutt dyttet han meg over en benk og spente meg hardt i fjeset når jeg skulle reise meg.jeg har kanskje brukket nesen, det skal jeg sjekke i morgen. Det jeg selvfølgelig er redd for med tanke på anmeldelse er å bli banket igjen. vet du hvilke konsekvenser det vil gi om jeg anmelder forholdet nå? og hvilke konsekvenser vil han få dersom jeg anmelder han nå og jeg får bank igjen? jeg vet om en annen person som også har fått bank av han, hadde det gitt mer nytte om jeg hadde tatt kontakt med han og fått 2 anmeldelser samtidig? hørte noe om at hvis jeg anmeldte nå så må han betale erstatning til meg dersom det skjer igjen, stemmer dette?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er vanskelig for meg å si helt sikkert hva som kommer til å skje i din sak hvis du anmelder, men jeg kan gi deg litt generell informasjon om hva som skjer etter at man har anmeldt et forhold, og om når man kan ha krav på erstatning. 

Ut fra det du beskriver er dette er forhold jeg syns du bør vurdere å anmelde. Jeg skjønner at du er litt betenkt i forhold til om denne gutten kan komme til å hevne seg, men jeg håper du allikevel vurderer å anmelde for det han gjorde er straffbart. Om han blir straffet hvis du anmelder er allikevel et helt annet spørsmål.

Det som kommer til å skje hvis du anmelder er at politiet vil vurdere om det kan være begått et straffbart forhold. Dette må de vurdere ut fra det du forteller når du anmelder, eventuelt det du forteller i avhør. Deretter vil de eventuelt innkalle han som banket deg til avhør, og vurdere om det skal reageres med straffereaksjoner overfor ham. Det som også er et alternativ er at saken blir henvist til konfliktrådet. Du kan lese mer om hva konfliktrådet er, og hvordan saker behandles der, i artikkelen du finner nedenfor. 

Hvis du har lyst til å kontakte den andre personen som ble banket av denne gutten kan du gjøre det. Men hvis han ikke ønsker å anmelde må du selvfølgelig respektere det. 

Når det gjelder spørsmålet ditt om erstatning er de norske reglene slik at man må ha hatt et økonomisk tap for at man skal kunne kreve erstatning. Hvis du har hatt et økonomisk tap, f.eks. klær som ble ødelagt på grunn av handlingen du ble utsatt for, eller en legeregning, kan du kreve at denne gutten dekker tapet ditt. Hvis saken skulle bli henvist til konfliktrådet kan du ta opp spørsmål om erstatning der. 

Hilsen juristen, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Bruk Konfliktrådet

Hender (colourbox.com)

Konfliktrådet hjelper vanlige mennesker i en konfliktsituasjon, helt gratis. Meglere fra konfliktrådet hjelper deg å finne en løsning på alle typer konflikter - uten at det kommer på det ordinære rullebladet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold