Hopp til hovedinnholdet

 Må foreldrene vite om legebesøk om man er under 16?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har et spørsmål som haster litt.. Må foreldrene vite om legebesøk om man er under 16? Har prøvd å google det, men finner ikke noe svar. Jeg tror jeg kan ha brekt hånden, så jeg må kanskje til legen. Pappa kan absolutt ikke få vite om legebesøket, da klikker han. Det er han som forårsaket skaden, så han er redd for å bli avslørt om jeg drar dit. Eller er det en mulighet at jeg kan dra til helsesøsteren sånn at hun kan se på den? Takk for svar!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Foreldre trenger ikke å vite om legebesøk når du er under 16 år.  Det er viktig at du går til lege og viktig at du forteller hvis pappa har gjort deg noe.  Det er alvorlig!.  Du kan også gå til helsesøster.  Det er hjelp å få, både til hånde og for å få hjelp til problemene hjemme.  Håper du våger å si ifra til noen.  Ingen skal måtte være redde hjemme.  


Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Hva er vold?

Jente blir slått (colourbox.com)

Mange barn og ungdom lever med vold og overgrep i familien, fra kjæresten eller fra andre. Men det er ikke alltid de tenker på dette som vold. Det viktig å vite om det er vold du opplever.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold