Hopp til hovedinnholdet

min mor slår, river meg i håret, klyper og sparker. Jeg vet ikke om jeg orker mer..

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, min mor slår, river meg i håret, klyper og sparker. Jeg vet ikke om jeg orker mer.. Hun snakker bare stygt om meg til vennene mine og hennes venniner om hvor skuffet hun er over meg go at jeg bare krangler. Hun har prøvd å kaste meg ut av huset minst 10 ganger.. Foreldrene mine er skilt og mamma blir alltid sur hvis jeg støtter pappa :( For litt siden slo hun meg, lugget meg, slo meg i magen og annsiktet og deretter sparket hun meg mens jeg lå på gulvet og hyl gråt av smerter. Bare fordi jeg sa jeg ikke hadde snakket med pappa når jeg egentlig hadde gjort det.. Men var redd hun skulle bli sur uansett, jeg har 2 brødere men de behandeler hun som om de var noen prinser og jeg en slave.. Jeg må alltid rydde, støvsuge mens brødrene mine ser på tv. Er så utolig lei av mamma go vet ikke hva jeg skal gjøre lenger.. Har vurdert selvmord, trenger hjelp

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du skriver at din mor slår, river deg i håret, klyper og sparker og at du ikke vet om du orker mer. Du skriver at dine brødre ikke blir behandlet på samme måten. Du sier du trenger hjelp.

Det du beskriver er en situasjon som ingen skal måtte oppleve. Det er ikke lov at din mor slår eller utsetter deg for vold på andre måter. Har du sagt dette til noen? Du kan snakke med kontaktlærer, sosiallærer, helsesøster eller en annen voksen du stoler på, og be om hjelp. Du kan også snakke med barnevernet og be dem om hjelp ? deres ansvar er at barn og unge skal ha det godt i hjemmet. Du kan også ringe Alarmtelefonen for barn og unge, på tlf 116 111 - det er gratis, og vi har åpent kvelder, netter og hele døgnet i helgene. Vi vil gjerne hjelpe deg i kontakt med barnevernet slik at de kan hjelpe deg og dere. Kanskje er det et alternativ at du bor hos din far en periode?

Vennlig hilsen alarmtelefonen 116111, i samarbeid med ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er vold?

Jente blir slått (colourbox.com)

Mange barn og ungdom lever med vold og overgrep i familien, fra kjæresten eller fra andre. Men det er ikke alltid de tenker på dette som vold. Det viktig å vite om det er vold du opplever.

Les mer

Du kan selv kontakte barnevernet

Jente ringer (colourbox.com)

Har du det vanskelig hjemme eller er bekymret for hvordan andre har det? Meld fra til barneverntjenesten. I barneverntjenesten tenker man at det er bedre å si ifra, enn å la være.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold