Hopp til hovedinnholdet

 Vet du om en måte for å skjule blåmerker? 

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei. Vet du om en måte for å skjule blåmerker? Vi skal ha sommeravsluttning på tirsdag hvor vi skal bade, men jeg er full av blåmerker! Det er langs armene mine, halsen/brystet, magen og noen på bena. Jeg tror ikke de rekker å gå bort innen tirsdag, dessuten får jeg sikkert nye. Dette er noe som plager meg mye ellers også, for jeg har lyst til å gå i singletter og shorts på varme sommerdager, men jeg er så redd for hva andre vil si. Nå vet ikke jeg hva andre tenker når de ser noen med blåmerker da, ville du reagert? Kanskje det er bare jeg som overdramatiser, og egentlig vil ingen tenke over de?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er jo ingen som stadig får blåmerker uten grunn.  -Jeg lurer veldig på hva grunnen er når jeg hører om at du har mye blåmerker.  Jeg tenker jo at blåmerker kan skyldes at noen har utøvd vold mot deg.  Det kan nok også være at andre tenker det, og kanskje er det det beste som kan skje at noen ser blåmerkene dine og spør!  Blåmerker bruker jo tid på å gå bort.  Det finnes en krem på apoteket som kan smøres på og redusere tiden det tar litt, men ikke slik at det blir helt borte raskt.  Jeg håper du vil bli med på sommeravslutningen, badingen og alt på tirsdag.  Gjør det selv om du har litt blåmerker og selv om noen kan komme til å spørre.  Det betyr at de bryr seg.  Hvis det er sånn at du blir utsatt for vold, så håper jeg at du kan greie å få sagt ifra til noen om det.  Si ifra til en voksen du har tillit til eller meld ifra til politiet, barnevernet eller ta kontakt på et krisesenter.  Du kan også prate med fastlegen din.  -Og om blåmerkene skulle skyldes noe annet enn vold, så er det i alle fall viktig å prate med fastlegen!

Ha det godt.  Ta godt vare på DEG ved å be om hjelp!

 

Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Opplever du vold hjemme?

Trist gutt i vindu (www.colourbox.com)

Noen opplever at hjemmet er et sted der de er redde, må være på vakt og passe på hva de sier og gjør. Sånn skal det ikke være.

Les mer

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer

Hva er vold?

Jente blir slått (colourbox.com)

Mange barn og ungdom lever med vold og overgrep i familien, fra kjæresten eller fra andre. Men det er ikke alltid de tenker på dette som vold. Det viktig å vite om det er vold du opplever.

Les mer

Du kan selv kontakte barnevernet

Jente ringer (colourbox.com)

Har du det vanskelig hjemme eller er bekymret for hvordan andre har det? Meld fra til barneverntjenesten. I barneverntjenesten tenker man at det er bedre å si ifra, enn å la være.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold