Hopp til hovedinnholdet

Jeg har gjort noe jeg vet er galt.

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei. Eg har spurt ein jente om å få ta på puppene hennes, mot betaling. Eg veit det var galt og eg har gjort det flere ganger. Og ein dag kom ein gutt bort til meg å kompisene og spurte om eg har spurt henne om å ta på puppene hennes. Eg tror noen av kompisene mine tror det. Redd for at det går rykter om det på skulen. Kva skal eg gjøre, føler meg forferdelig.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei gutt, 14 år.

Takk for at du skriver til oss.
Du skriver at du har spurt en jente om å få ta på puppene hennes mot betaling. Jeg er glad for at du skriver at du vet at det var galt.

Du skriver ikke hvor gammel denne jenta er. Skulle det være slik at hun er mye yngre enn deg så er jo ikke dette bra. 

I puberteten er det ikke unormalt at gutter begynner å interessere seg for jenter. Det ville ikke være unaturlig at du hadde møtt en jente på din alder, og kanskje blitt kjæreste med henne. Noen ungdommer i din alder er i forhold. For noen innebærer slike forhold det å utforske hverandres kropper, selvom man ikke har sex.

Jeg tror at du forstår at det er det å betale noen for å få ta på puppene som er galt, samt at det vil være svært uheldig hvis denne jenta er veldig ung.

Det er jo ikke så mye du får gjort nå, det som er gjort er gjort. Imidlertid bør du slutte med å betale for å ta på puppene til denne jenta. 

Jeg håper at svaret var til hjelp.

 

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold