Hopp til hovedinnholdet

Hadde en kjæreste som voldtok meg, føler meg utrygg. 

Jente 16 år
 

Spørsmål

Voldteksalarm? Hei, jeg hadde en kjæreste for to år siden, som voldtok og psykisk mobbet meg, noe jeg har slitt med ganske lenge.Nå i slutten av mars, så voldtok han meg igjen, og gjorde narr av arr jeg har over hele kroppen min. Jeg anmeldte ham (sammen med en annen han hadde voldtatt), men fikk vite for en liten stund siden at de ikke hadde nok bevis på begge tiltalepunktene (voldtekt og sex med mindreårige), så nå er jeg redd for å møte på ham igjen. Men jeg vet jeg ikke kommer til å få voldsalarm fra politiet, fordi han ikke har truet meg, verken direkte eller indirekte, men alikavell føler jeg meg ikke trygg ute blandt folk. Så jeg lurer da på om dere vet hvor jeg kjøpe voldsalarm og pepperspray (som kan kjøpes i butikk) som jeg kan ha med meg i vesken når jeg er rundt omkring? Takker for alle svar

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss. 

Det er svært tøffe opplevelser du har vært gjennom med eks-kjæresten din, og jeg forstår at dette har vært veldig vanskelig for deg. 

Mange føler seg utrygge og usikre etter å ha opplevd dette, og det er tungt å ha det slik i hverdagen. Jeg vet ikke om du har snakket med noen og fått hjelp for de opplevelsene du har vært i gjennom. Det finnes hjelp for å få det bedre etter overgrep, og hvis du ikke har delt dette med noen, håper jeg du kan søke hjelp, for eksempel gjennom helsesøster eller fastlegen din. 

Du har mange gode spørsmål om hva du kan gjøre nå, og jeg vil råde deg til å kontakte dixi.no som er et ressurssenter for dem som har opplevd voldtekt og overgrep. De kan gi deg mer svar og råd om det du lurer på. Jeg legger ved noen artikler under som også kan ha nyttig informasjon til deg. 

Håper dette svaret var til hjelp for deg, ønsker deg lykke til videre. 

Hilsen psykologen
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Overgrep og vold i kjæresteforhold

Gutt med knyttet neve, redd jente i bakgrunnen (www.colourbox.com)

Har du opplevd å bli behandlet dårlig av kjæresten din? Har du lurt på om kjæresten din er bra for deg? Les om faresignaler som kan være tidlige tegn på vold og overgrep i parforhold her.

Les mer

Voldtekt - vanlige reaksjoner

Jente bak en glassrute (colourbox.com)

Dette er først og fremst skrevet for deg som har opplevd å bli voldtatt. Her kan du lese om vanlige reaksjoner på en slik hendelse. Du får også gode råd om hva som kan være til hjelp på kort og lang sikt.

Les mer

Hvordan takle en ubehagelig opplevelse

Jente med lukkede øyne (colourbox.com)

Mange som har opplevd noe vondt får en uro i kroppen i ettertid. Kroppens alarmberedskap fortsetter utover den kritiske situasjonen, og det er vanskelig å roe seg ned igjen. Det er heller ikke uvanlig å kjenne på uro og stress i kroppen uten å ha opplevd noe traumatisk. Her er gode råd.

Av psykolog, dr. philos Atle Dyregrov, Senter for Krisepsykologi

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold