Hopp til hovedinnholdet

Voldelig kjæreste

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg var sammen med en gutt i 8månder, de første 1-4 måndene var helt perfekt men så begynnte vi å krangle, det sartet først med bare roping også i 5-8 månde begynnte han å slå, dytte, ta kvæletak på meg, slenge meg ned i bakken osv... de gangene han gjor det var jeg ikke redd jeg fikk bare adrenalin og syntes det va teit, vi slo opp for noen uker siden, jeg klarer ikke slutte tenke på han og jeg elsker han fortsatt, han sier han slo opp med meg for han ville ikke skade meg mer, hvordan kan jeg få snakket med han? Sagt at vi kan prøve på nytt? Er det lurt å gå tilbake til han? Hvordan kan jeg få han til å roe seg med når han er sur? Takk for svar :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Det er veldig klokt av han å gjøre det slutt for å unngå å skade deg mere. Den volden han har gjort er hans ansvar, og han må sørge for at slikt ikke skjer. Det er farlig for deg å gå inn i det forholdet igjen, du kan bli skadet både fysisk og psykisk av så alvorlig vold som du har opplevd.

Du forteller at du elsker han fortsatt, og slik er det ofte. Mange partnere som lever i voldelige forhold, kan føle kjærlighet til den som skader dem. Akkurat som at barn kan elske sine foreldre selv om foreldrene slår eller mishandler dem på andre måter. Det at du elsker han, betyr ikke det samme som at dere skal prøve på nytt. Det er ikke alle man elsker man skal leve sammen med.

Jeg ville rådet deg til å sette en tydelig grense for deg selv. Du trenger å si til deg selv at du fortjener bedre.

Lykke til!

Hilsen Psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Overgrep og vold i kjæresteforhold

Gutt med knyttet neve, redd jente i bakgrunnen (www.colourbox.com)

Har du opplevd å bli behandlet dårlig av kjæresten din? Har du lurt på om kjæresten din er bra for deg? Les om faresignaler som kan være tidlige tegn på vold og overgrep i parforhold her.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold