Hopp til hovedinnholdet

Jeg er redd for eksen min.

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei. Skal prøve å være så kort som mulig. Det har vært slutt mellom meg og eksen min i 3 år nå. I disse 3 årene har jeg vært redd han. Redd for hva han kan finne på å gjøre i aggresjon og sinne fordi vi ikke kan være kjærester lenger. Han prøvde å ta kontakt med meg nå nylig men jeg ignorerte han. Dessverre, han har brukt vold mot meg i slutten av forholdet. Vi var i lag i 6 år. Han voldtok meg da han var full og det fortsette han å gjøre opptil flere ganger før jeg endelig stakk. I ettertid har vi snakket ut om dette, han ba om unnskyldning og forsikret meg om at han aldri vil finne på noe som kan ødelgge for meg. Jeg vet ikke hvorfor men jeg stoler ikke på det han har sagt. Han sa det vel kun fordi jeg ville høre det sikkert. Så jeg vet ikke hva jeg skal tro nå. Sitter med en angst følelse i kroppen for at han vil komme på døren min og skade meg eller min nye partner, selv om han sa at han er ikke interessert i å ødelgge for meg. Har jeg irrasjonell angst? Er det noe risiko her?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente, 20 år.

Takk for at du skriver til oss.
Det er vondt og vanskelig å være redd. Du har jo opplevd å bli utsatt for vold og voltekt, og det setter noen spor. I det du skriver til oss går det ikke frem om du har fått noe hjelp til å sorteter tanker og følelser i etterkant av det du opplevde. Hvis det er tilfelle at du ikke har snakket med noen om dette, og fått hjelp til å bearbeide det du har vært igjennom vil jeg råde deg til det.

Du spør om det er en reell fare for at eksen din vil skade deg igjen, at han kan komme på døren din og skade deg.

Dette spørsmålet er det jo umulig å svare på. Det som er bra at han sier at vil deg vel, at han ikke vil skade deg. I tillegg har han ikke gjort deg noe i disse tre årene dere har vært fra hverandre, og det er bra.

Jeg vil anbefale deg og snakke med noen om det du strever med. Helsestasjonen for ungdom kan være et sted du kan kontakte.

Dixie er også et sted du kan få hjelp.

Slik det er nå er du redd for noe som kanskje ikke kommer til å skje, og du kan prøve å tenke annerledes om de tankene du har som gjør deg redd.

Kan du tro på at eksen din ikke kommer til å skade deg? Han har ikke oppsøkt deg på 3 år, hvorfor skal han gjøre det nå?

Hvis han skulle komme, hva kan du gjøre da?

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Hva er vold?

Jente blir slått (colourbox.com)

Mange barn og ungdom lever med vold og overgrep i familien, fra kjæresten eller fra andre. Men det er ikke alltid de tenker på dette som vold. Det viktig å vite om det er vold du opplever.

Les mer

Overgrep og vold i kjæresteforhold

Gutt med knyttet neve, redd jente i bakgrunnen (www.colourbox.com)

Har du opplevd å bli behandlet dårlig av kjæresten din? Har du lurt på om kjæresten din er bra for deg? Les om faresignaler som kan være tidlige tegn på vold og overgrep i parforhold her.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold