Hopp til hovedinnholdet

Jeg blir slått og mobbet hjemme, hva kan jeg gjøre?

Jente 15 år
 

Spørsmål

hei jeg er en jente som har problemer med holde følelser inne lenger. Det kan være på grunn av volden hjemme, mobbingen på skolen eller noe lite som søstra mi eller noe. volden hjemme har foregått i en lang tid nå den første gangen jeg husker det var en alvoldig tillhelge var da jeg var 7 år gammel da jeg nektet å spise opp maten min fordi jeg ikke likte den, jeg fikk en sko slengt rett in i munnen så jeg mistet en tann, heldig hvis var det bare en melketann. jeg har det ennda værre nå med å bli slått til jeg håt blåmerker eller smerter som kan vare i flere dager. Jeg blir mest slått av min far mens min mor er i bakgrunnen og mobber for å si det sånn, hun både banner og er liksom den som girer pappa opp. hun ber gud om å gøre noe domt med meg nesten hele tiden. Jeg har prøvd å få hjelp av barnetværne to ganger nå. De tror nå at jeg har det helt fint men egentlig er det verre for vær dag,hvær gang det skjer no hjemme må de minne meg på dette med barneværne at jeg bare var ego osv.HJELP

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Du må ha det veldig vanskelig. Barn skal ikke bli utsatt for vold hjemme. Du beskriver både fysisk og psykisk vold.  Det er skadelig for barns utvikling, trygghet og psykiske helse å bli utsatt for vold. Dessuten er det straffbart. Det må også være veldig vanskelig at barnevernet har vært inne to ganger og du ikke er blitt trodd.

Jeg synes du skal snakke med helsesøster på skolen om din situasjon hjemme slik at hun kan sende en ny melding til barneverntjenesten. Hvis du skulle bli utsatt for ny vold kan du ta kontakt med barnevernet eller barnevernvakta (hvis det finnes der du bor) med en gang det har skjedd. Det kan også være viktig å ta kontakt med legevakta for å dokumentere eventuelle skader du har fått.

 

Du kan også ringe Alarmtelefonen for barn og unge, 116111, gratis nummer for å snakke og få råd og veiledning. Alarmtelefonen kan også sende en melding til barnevernet der du bor.
Hilsen

Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold