Hopp til hovedinnholdet

Har jeg blitt mishandlet?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Før gråt jeg fordi pappa slo meg, nå gråter jeg fordi jeg får kjeft. Før gråt jeg fordi jeg våknet med nye blåmerker, nå gråter jeg fordi jeg må erstatte det jeg ødela. Før gråt jeg fordi jeg våknet med nye arr, nå gråter jeg fordi jeg gjør noe galt. Før gråt jeg fordi jeg ikke fikk lov til å gå ut i helgene, nå gråter jeg fordi jeg får husarrest, fordi jeg gjorde noe galt. Det "før" var sånn jeg hadde det hjemme for noen år tilbake. Det "nå" er sånn jeg har det hjemme nå. Det jeg lurer på, er om utifra det jeg har fortalt nå. Ble jeg mishandlet? Det var en periode der jeg var sikker på at jeg ble mishandlet, men turte ikke tanken på det. Nå som jeg har blitt eldre søker jeg rundt om på nettet og finner forskjellige eksempler på andre som har opplevd det samme som meg, og det har blitt kalt mishandling, av fagpersoner. Derfor ber jeg dere om svar, utifra det jeg har skrevet, ble jeg mishandlet?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Ut i fra det du skriver har du blitt utsatt for mishandling, fysisk og psykisk mishandling,  eller vold som også er et ord som brukes.

Hvis du trenger noen å snakke med for å bearbeide det du har opplevd og opplever så kan du be fastlegen din henvise deg til Bup. Mange barn som blir utsatt for vold får psykiske problemer som voksne.  Du kan også snakke med helsesøster hvis du går på skole.  Helsesøster kan vurdere om det bør sendes melding til barneverntjenesten for at du skal få hjelp.

 

Du kan også ringe Alarmtelefonen for barn og unge, 116111, gratis nummer, for å snakke og få råd og veiledning.   
Hilsen

Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold