Hopp til hovedinnholdet

Jeg blir dyttet og kløpet hjemme, og det er mye krangling.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente på 12 år. Jeg bor hjemme med mamma, pappa og lillesøster på 5 år. Jeg og mamma krangler nesten hver dag, og hvis jeg for eksempel ikke gir henne mobilen min når hun ber om å få den så kan hun klype meg i ansiktet eller dytte meg (og liknende). Pappa er veldig snill, men han går ofte på mamma sin side, og da kan han klype meg eller ta tak i meg osv også. Jeg har lyst til å ringe telefon for barn og unge når det skjer, men jeg er redd for at det skal skje noe med dem. Jeg føler ofte at mamma liker lillesøsteren min bedre enn meg, og jeg gråter nesten hver dag for jeg føler meg så alene. Jeg bare gruer meg til å komme hjem til krangel, masing og klaging. Mamma sier hun vil ha et bedre forhold, så blir vi venner - også kommer det bare en ny krangel og det fortsetter. Og det skjer om og om igjen. Jeg blir veldig redd når de skader meg. Og av og til får jeg vondt, at jeg gråter. Hva skal jeg gjøre? Hilsen meg.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Trist å høre at du har det slik hjemme.

Det er vanlig at barn og foreldre krangler, men ikke slik at de blir kløpet i ansiktet eller dyttet. Jeg skjønner godt at du blir redd når de skader deg, og at du gruer deg til å komme hjem til krangel, masing og klaging.  Det høres ut som om dere trenger hjelp til å snakke sammen og løse konflikter på en god måte.  Du kan snakke med helsesøster på skolen som igjen kan innkalle dine foreldre til en samtale. På Familiekontoret kan dere få hjelp og råd. Barnevernet kan også hjelpe deg og dine foreldre slik at dere får det bedre.

 

Du skriver at mamma sier hun vil ha et bedre forhold. Det er positivt at hun ønsker det slik at dere kan få hjelp. Kanskje du skal vise dine foreldre mailen du har skrevet, slik at dere kan snakke sammen om hvor dere/hvem dere skal kontakte for å få hjelp ?

 

Det vil ikke skje noe med foreldrene dine selv om du ringer Alarmtelefonen for barn og unge. Du kan være anonym så lenge du ønsker det. Hvis du ønsker det kan Alarmtelefonen sende en melding til barnevernet der du bor. Barnevernet vil snakke med både deg og dine foreldre, og sammen kan dere finne ut hvilken hjelp dere trenger. Barnevernet i de fleste kommuner har kurs for foreldre slik at de på en god måte kan oppdra, sette grenser for sine barn.   
Hilsen

 Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold