Hopp til hovedinnholdet

Jeg blir slått hjemme. Bør jeg si noe til barnevernet?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Jeg har det så hardt, virkelig hardt. Mamma og Pappa + Brødrene mine slår meg og det har pågått i åtte år og nå er jeg 13. Jeg vil ha foreldre som er snille, som ikke slår. Sånne som bryr seg om barna sine.. Ikke sånne som mine. Jeg blir mobbet og har blitt det hver dag i snart fem år og Mamma bryr seg ikke, heller ikke noen andre i familien. Den eneste som bryr seg er kusina mi og familien hennes, men siden mamma ikke liker dem får jeg ikke lov overhodet å verken snakke eller besøke dem, og det gjør så vondt for de er de eneste jeg faktisk har. Jeg vil melde fra om alt dette til læreren min men jeg vil ikke miste foreldrene mine. Uansett om de slår, lugger, klyper, skader og sårer meg elsker jeg dem. Hvis jeg hadde sagt ifra til barnevernet hadde de kanskje ikke hjulpet meg men hvis jeg ikke sier det, fortsetter de å slå.. Hvis jeg sier ifra om volden, hva kommer til å skje med familien min? Kommer mamma og pappa til å bli fengslet? For det vil jeg ikke at skal skje! Jeg elsker dem...

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Vondt å høre at du har det så vanskelig, både blir utsatt for vold av dine foreldre og blir mobbet på skolen.

Det er straffbart å slå barn i Norge, og foreldre kan få en dom, også fengselsstraff hvis det blir anmeldt. Det er viktig at de slutter å slå, lugge, klype, skade og sårer deg. Mange barn som blir utsatt for vold får psykiske problemer.

Jeg synes du skal snakke med helsesøster eller sosiallærer på skolen slik at de igjen kan snakke med dine foreldre om hvordan du har det og føler det.

Du kan også ringe Alarmtelefonen for barn og unge, 116111,  for å snakke og få råd. Alarmtelefonen kan også sende en melding til barneverntjenesten der du bor hvis du ønsker det.

 

Hilsen

Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Opplever du vold hjemme?

Trist gutt i vindu (www.colourbox.com)

Noen opplever at hjemmet er et sted der de er redde, må være på vakt og passe på hva de sier og gjør. Sånn skal det ikke være.

Les mer

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold