Hopp til hovedinnholdet

Er det mulig å be om permisjon for å være hjemme å trøste moren min?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei, min mamma har vært 6 år i et forhold og kom nettoopp ut av det forholdet. Jeg bor i et kollektiv og studerer Restaurant-og matfag vg2. Jeg har en ganske travel hverdag, problemet er at mamma føler at hun er alene og jeg lurer på om jeg kan gå til rektor på skolen og spørre om jeg kan få permisjon for å være med mamma og hun har to barn til på snart 4 og 5. Selv om det kanskje ikke er mitt ansvar å ta ansvar for mamma, men jeg er den eneste hun har rundt seg og jeg føler at jeg må. Hilsen en oppskaket tenåring.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du stiller oss spørsmål!

Når jeg leser det du skriver tenker jeg at moren din er veldig heldig som har en så omtenksom datter som deg. Du har midlertidig helt rett i at det ikke er ditt ansvar å passe på moren din. Mange foreldre tror at de greier å skjule sine følelser for barna sine, noe de nesten aldri greier. Det er helt normalt at moren din er lei seg etter et samlivsbrudd men det ar andre hun burde støtte seg til enn deg.

Det at du forsømmer skolen og blir etter der kan hende bare blir en ekstra bekymring for henne. Du kan være der for moren din og samtidig passe på utdannelsen din. Moren din vil nok at du skal ha det bra og fortsette med livet ditt, det er derfor sannsynlig at noe av det beste du kan gjøre er å fortsette å være på skolen, hjelpe til litt hjemme og eller ha et godt liv.

Er du bekymret for hvordan moren din har det bør du si det til henne. Det er også lov til å nevne at det ikke er en skam å ta kontakt med noen å snakke med.. fastlegen og familievernkontoret det dere bor er gode utgangspunkt.

Håper dette er til nytte for deg!

 

Vennlig hilsen

Familiepsykologen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold