Hopp til hovedinnholdet

er det noe hun kan gjøre uten bevis ?

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Fikk nylig en melding fra min eks kjærestes foreldre om at de skal anmelde meg for vold. Anklagen går ut på at jeg skal ha slått henne under forholdet, noe jeg ikke gjorde. Faktisk så var det hun som ved flere anledninger angrep meg, og jeg bare forsvarte meg selv og prøvde å roe henne ned. Hun er bare bitter etter bruddet, men er naturligvis bekymret for utkommet av saken. men er det noe hun kan gjøre uten bevis ? Og hva burde jeg gjøre i en slik situasjon ?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Ved vurderingen til politiet om de vil ta saken til retten og i den eventuelle rettssaken, vil det være et spørsmål om bevis. Hvilke bevis din ekskjæreste mener hun har vet jeg ikke. For å kunne bli dømt i Norge må det være bevist utover enhver rimelig tvil at tiltalte er skyldig. Dette er beviskravet i strafferetten. Dermed skal det mye til for at du blir dømt, hvis det eneste politiet har er hennes versjon av saken og din. 

Du kan jo ta kontakt med politiet og fortelle dem om meldingen fra foreldrene til ekskjæresten, og gi din versjon av saken. Du kan også ved en eventuell anmeldelse foreslå for politiet at saken blir behandlet av konfliktrådet. Les mer om konfliktrådet i vedlagte artikkel. 

Hilsen juristen, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Bruk Konfliktrådet

Hender (colourbox.com)

Konfliktrådet hjelper vanlige mennesker i en konfliktsituasjon, helt gratis. Meglere fra konfliktrådet hjelper deg å finne en løsning på alle typer konflikter - uten at det kommer på det ordinære rullebladet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold