Hopp til hovedinnholdet

Hei jeg er 11 og blir slått av mamm

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei jeg er 11 og blir slått av mamma. Ho slår meg når ho klikker men ellers er ho grei. Idag morgen så hadde jeg ikke rydda rommet mitt siden jeg har hatt så mye å gjøre. Ho kjefte på meg og kom inn med en feiekost og holdt den opp i været og skulle til å slå meg! HALO DET ER JO MITT ROM OG JEG KAN RYDDE NÅR JEG VIL?! Når ho slår meg til jeg skriker så kommer en av naboene og spør om mamma slør meg men mamma lyver og sier nei det er ingen som slår her. Pappa bare overser meg når mamma slår. Han sier at jeg må rydde rommet hvis ikke vet du hva mamma kommer til å gjør han truer meg Halo?! Pappa drikker vær dag ogsånt da jeg var liten så var han full og gadd ikke å lage mat til jeg og broren min så vi spiste mat fra matavfallet. Jeg vil si det til noen men det er en del av meg som ikke tørr det. Jeg har nesten sakt det til vennene mine men jeg klarer det bare ikke jeg har ikke ENGANG ekte venner. Den ekte vennen jeg hadde var Lina og jeg gikk over til de falske vennene og Lina bytta skole

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Hei jente 11 og takk for at du skriver til oss! Du beskriver en situasjon hjemme som både er alvorlig og bekymringsfull. Ingen barn skal måtte oppleve å ha det slik du beskriver! Det er strengt forbudt å slå barna sine og å komme med trusler! Det er en egen barnelov som gjelder for barn og unge under 18 år, og i den heter det at alle former for vold er forbudt.

For at du skal få det bedre er det veldig viktig at du tar kontakt med din lokale barnevernstjeneste og forteller hvordan du har det hjemme. Om du ringer alarmtelefonen på nummer 116111 kan de hjelpe deg videre. Å ringe dit er gratis. Alarmtelefonen for barn og unge er en nødtelefon for barn under 18 år som lever med vold, overgrep og omsorgssvikt. De kan hjelpe deg å finne hjelp der du bor.

Barneverntjenesten har plikt til å beskytte barn fra vold og trusler, og de er pliktige til å hjelpe deg i den vanskelige situasjonen du er i. Hvis du synes det er vanskelig å kontakte barneverntjenesten på egen hånd, anbefaler jeg at du snakker med en voksen du stoler på som kan hjelpe deg. Om det er vanskelig å sette ord på, kanskje du kan vise innlegget du har sendte oss til en voksen du har tillit til?

Vennlig hilsen psykologen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Opplever du vold hjemme?

Trist gutt i vindu (www.colourbox.com)

Noen opplever at hjemmet er et sted der de er redde, må være på vakt og passe på hva de sier og gjør. Sånn skal det ikke være.

Les mer

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer

Du kan selv kontakte barnevernet

Jente ringer (colourbox.com)

Har du det vanskelig hjemme eller er bekymret for hvordan andre har det? Meld fra til barneverntjenesten. I barneverntjenesten tenker man at det er bedre å si ifra, enn å la være.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold