Hopp til hovedinnholdet

Hva kan straffen bli på for gutten som nikket?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei En kompis gikk bort mot to andre gutter som hadde en hissig diskusjon å prøvde og roe dem bed. Da gikk en av guttene bort til kompisen som prøvde å roe dette ned og nikket han i ansiktet slik at min kompis brakk nesen. Hva kan straffen bli på for gutten som nikket? Evt hvor stor bot eller hvor stor fengselsstraff?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Etter straffeloven § 228 kan legemsfornærmelse straffes med bøter eller fengsel inntil ett år. Fengselsstraffen kan bli lenger enn ett år hvis offeret blir påført skader eller betydelig smerte. Det kan også fremmes erstatningskrav i forbindelse med straffesaken, ved et sivilt søksmål eller det kan søkes om voldsoffererstatning fra staten.

I mange saker der det er snakk om unge lovbrytere vil politiet overføre saken til konfliktrådet når vilkårene for dette er oppfylt. Et av vilkårene er at du som er fornærmet i saken samtykker i at saken blir overført til konfliktrådet. Du kan lese mer om hva konfliktrådet er og hvordan de jobber nedenfor.

Hilsen juristen, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Bruk Konfliktrådet

Hender (colourbox.com)

Konfliktrådet hjelper vanlige mennesker i en konfliktsituasjon, helt gratis. Meglere fra konfliktrådet hjelper deg å finne en løsning på alle typer konflikter - uten at det kommer på det ordinære rullebladet.

Les mer

- Slår ned en annen

Gutt slår (colourbox.com)

Jeg havnet i slosskamp og slo til en annen. Han måtte på legevakta og sånt. Hva skjer om jeg blir anmeldt?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold