Hopp til hovedinnholdet

Jeg selvskader meg.

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har ett problem når det gjelder selv skading. Hver gang jeg har sjansen så brekker/forstuer jeg fingrene mine, tærne mine og alt annet jeg klarer. Selvom jeg er fullt klar over at det kommer til å gjøre vondt, så knekker jeg de fortsatt. Er det noen måte jeg kan stoppe dette på? Legen har sagt at jeg må stoppe flere ganger, fordi det ikke er bra for meg, men jeg greier det ikke?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei gutt, 14 år.

Takk for at du skriver til oss.
Jeg forstår ut fra det du skriver at du har det vanskelig. Det er ulike grunner til at ungdom eller andre selvskader seg. Selvskadingen skjer også på ulike måter, men jeg tenker at selvskading handler om at man sliter.
Når noen slevskader seg bør de få hjelp. Ved å snakke med noen, helsesøster eller andre, kan de få hjelp til å sortere tanker og følelser. Da kan man se hvordan man kan håndtere det som gjør vondt uten å skade seg selv.

Kanskje kan du da lære deg en strategi for at du ikke skal brekke eller forstue fingrene dine, men i stedet, for eksempel, slå på en boksepute, eller ringe en venn og snakke om hvordan du har det.

Jeg håper at du kan snakke med noen, og få det bedre.

Lykke til.

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvskading - sett ord på det

Trist jente (colourbox.com)

Det kan være vanskelig å forstå hvorfor noen vil påføre seg selv kutt og sår. Selvskading er et emne som kan være vanskelig å snakke om, men åpenhet er ofte det beste.

Les mer

Kaos i hodet og følelser som koker?

Frustrert og lei gutt (colourbox.com)

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

Les mer

Selvskading

Gutt lei seg

Det finnes mange myter om selvskading og om folk som selvskader. Grunnen til mytene er at så mange som egentlig ikke har peiling, tror at de har peiling.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold