Hopp til hovedinnholdet

Kjæresten ble forfulgt av en voksen mann, jeg gikk løs på ham.

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Kjæresten min sliter med seg selv.. Blant annet mye styr hjemme hos henne og spiseforstyrrelser, osv.. Jeg gjør det jeg kan for å glede henne. I dag ble hun forfulgt av en fullvoksen "stor" mann.. Ikke bare forfulgt, mn hun løp for å gjemme seg og han fulgte etter..Hun ble redd og fikk faren til å hente henne. Jeg gikk ut for å se etter mannen.. Jeg fant han og fikk se hvor stor han egentlig var.. Jeg ropte på han og gikk løs på han.. Jeg fikk selv også litt neseblo og 1 stk hovent øye.. Endte med å slå han bevisstløs med albuen.. Selv mener jeg pedofile skulle vært skamslått, derfor reagerte jeg så sterkt.. også fordi hun har sine problemer fra før og synes unge jenter skal slippe å bekymre seg for grisete menn! Hva synes dere om dette?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss!

Først av alt: så flott at du er der for og tar vare på kjæresten din, og at du gjør det du kan for å glede henne! Det skal ikke være slik at noen skal gjøre livet utrygt for andre. Det er ikke greit!

Så over til det du spør om: det er stor forskjell mellom følelse og handling. Vi kan alle bli både bekymret og sinte, det er hverken farlig eller galt. Det er hvordan vi håndterer følelsene våre som er det viktige: Vold er ALDRI en god løsning. Det er lov til å være sint. Men å hånderer sinne ved bruk av vold er verken lov eller fornuftig. Skulle tilsvarende hendelser skje i fremtiden vil jeg råde deg til å kontakte politi og ikke ta saken i "egne hender".

Du kan lese mer om sinne og om å takle det i artiklene jeg legger ved under svaret.

 

 

Vennlig hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Lær å takle vanskelige situasjoner og vonde følelser

Du kan lære deg metoder for å takle vanskelige situasjoner. Om du lærer deg å ta bedre styring over tankene dine, kan du få kontroll over hva du skal gjøre når følelsene er sterke eller vonde.

Les mer

Sinna? Sånn kan du mestre det!

Sinna jente (colourbox.com)

Sinne og aggresjon kan være skremmende, og er ofte vanskelig å forstå både for den som er sint og de det går ut over. Du kan lære å mestre sinne ditt. Her finner du noen tips om hva du kan gjøre og hvem som kan hjelpe deg.

Les mer

Hva er BUP?

Jente prater med en psykolog (colourbox.com)

På BUP (Barne- og ungdomspsykiatrisk poliklinikk) får du hjelp når du har det litt ekstra vanskelig, og du får være med på å bestemme hvordan du kan få hjelp som passer for deg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold